Quantcast

Μετά τη Λάρνακα σε κοινές ασκήσεις με Τουρκία η ιταλική φρεγάτα

Στο λιμάνι της Λάρνακας κατέπλευσε την περασμένη Τρίτη 10 Δεκεμβρίου η ιταλική φρεγάτα ITS MARTINENGO, τύπου FREMM.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, επισκέφθηκε την 7η Δεκεμβρίου 2019 το πλοίο, κατόπιν πρόσκλησης του Κυβερνήτη του.

Την ίδια μέρα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, είχε αναφέρει ότι «Η Ιταλία απέστειλε στρατιωτικό πλοίο στην Κύπρο για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων». Στο ίδιο δημοσίευμα αναφερόταν ότι, «τις επόμενες ημέρες, η Martinengo θα πάρει μέρος σε ασκήσεις με το ναυτικό φίλων χωρών. Πιθανώς πρόκειται για την Ελλάδα και την Κύπρο. Το μήνυμα προς την Άγκυρα είναι σαφές: αν χρειάζεται να δείξουμε τη σημαία μας, εμείς είμαστε έτοιμοι» σημείωνε η εφημερίδα.

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου το τουρκικό ΥΠΑΜ δημοσιεύοντας βίντεο και φωτογραφίες ανέφερε ότι στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ασφάλειας το τουρκικό ναυτικό πραγματοποίησε κοινή άσκηση με την Ιταλία με τη συμμετοχή της φρεγάτας ITS MARTINENGO.

Πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν ενήμερη για την εν λόγω άσκηση η οποία διευκρινίζεται ότι δεν πραγματοποιήθηκε στην κυπριακή ΑΟΖ, πράγμα που έγινε ξεκάθαρο από πλευράς Δημοκρατίας.