Quantcast

Προκλητικός Ερντογάν: Θα κάνουμε ότι χρειαστεί, δεν υποχωρούμε στις απειλές κυρώσεων

Σε διάστημα λίγων ωρών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτόξευσε απειλές τόσο κατά της Ελλάδας όσο και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Ορούτς Ρέις και τις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Σύμφωνα με τη Sabah, μιλώντας ε δείπνο στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, AKP, ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά: “Το Oruc Reis θα συνεχίσει τις εργασίες του μέχρι τις 23 Αυγούστου και αν κάποιος παρέμβει σε αυτή τη διαδικασία, θα κάνουμε ο,τι είναι απαραίτητο”.

Νωρίτερα, σε ομιλία του σε τελετή για την έναρξη έργων πρόνοιας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε: “Αυτή τη στιγμή, προτεραιότητα μας είναι να προστατεύσουμε στο μέγιστο τα δικαιώματα μας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και το Αιγαίο”.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε σήμερα πως η χώρα του δεν θα υποχωρήσει μπροστά στις προκλήσεις ή τις απειλές κυρώσεων για την Ανατολική Μεσόγειο.

«Δεν θα υποκύψουμε στην κλοπή της υφαλοκρηπίδας μας. Δεν θα υποχωρήσουμε μπροστά στη γλώσσα των κυρώσεων και των απειλών», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία που εκφώνησε σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος στην πόλη της Ριζούντας.

Η Τουρκία είναι πλήρως επικεντρωμένη στην προστασία των δικαιωμάτων της στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και το Αιγαίο, ανέφερε, επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος.

Σχετικά με την ενεργειακή εκμετάλλευση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο Ερντογάν υποστήριξε πως η Τουρκία δικαιολογείται πλήρως βάσει τόσο του διεθνούς δικαίου της θάλασσας όσο και των υφιστάμενων συνθηκών.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της «χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα», ανέφερε.

«Δεν θα διστάσουμε να απαντήσουμε στην παραμικρή παρενόχληση του πλοίου μας» ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, λέγοντας πως το Oruc Reis θα συνεχίσει τη δραστηριότητά του έως την 23η Αυγούστου.

Όπως δήλωσε, η μοναδική λύση είναι μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων.