Quantcast

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: «Η Ελλάδα να σταματήσει την στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου»

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, ανέφερε πως «δόθηκε μήνυμα στην Ελλάδα να τερματίσει τις δραστηριότητές της που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, και συγκεκριμένα τις δραστηριότητες που αφορούν τη στρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου».

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση, αργά το απόγευμα της Πέμπτης, τονίστηκε ότι «δεν θα επιτραπεί σε καμία τρομοκρατική οργάνωση να υπάρχει και να δραστηριοποιείται στην περιοχή μας και ότι κάθε απαραίτητο βήμα θα γίνει αποφασιστικά».

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της γείτονος χώρας, που συγκλήθηκε από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διήρκεσε τρεις ώρες και 10 λεπτά, με επίκεντρο της συνάντησης να αποτελεί για ακόμα μία φορά η χώρα μας, αλλά και η χερσαία επιχείρηση στη Συρία.

Η ανακοίνωση, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, μεταξύ άλλων αναφέρει: 

«Τονίστηκε ότι αναμένουμε από την Ελλάδα, που αδιαφορεί για τη συμβιβαστική και ειλικρινή προσέγγιση της Τουρκίας και τις προτάσεις διαλόγου με προσανατολισμό στη λύση, να τερματίσει τις δραστηριότητές της που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες αναφορικά με τον εξοπλισμό των νησιών που διέπονται από μη στρατιωτικό καθεστώς», αναφέρεται στη γραπτή δήλωση μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών.

Παρουσιάστηκαν πληροφορίες στο ΔΣ για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν με αποφασιστικότητα και επιτυχία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και συζητήθηκαν πρόσθετα μέτρα. Εκφράσαμε την ικανοποίησή μας για την αποδοχή της ΤΔΒΚ ως παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών και δηλώσαμε ότι αναμένουμε παρόμοια βήματα από άλλους διεθνείς οργανισμούς και χώρες».