Quantcast

Nέα πρόκληση Ερντογάν μετά το επεισόδιο με Μητσοτάκη: Επανέλαβε το «μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά» -Βίντεο

Ο Ταγίπ Ερντογάν εκτόξευσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας στη συνέντευξη Τυπου που παραχώρησε, λίγο μετά το λεκτικό επεισόδιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, και ενώ είχε ήδη προηγηθεί το λεκτικό επεισόδιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με τη Hurriyet, απαντώντας σε ερώτηση Ελληνίδας δημοσιογράφου ανέφερε: «η απάντηση μας δεν είναι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όποια χώρα μας επιτεθεί "μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ"».

«Εμείς προς το παρόν δεν έχουμε κάτι να πούμε με την Ελλάδα. Το αφήνουμε στον χρόνο και μέσα στον χρόνο ελπίζουμε να βρούμε κάποια ευκαιρία να συνομιλήσουμε», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν. 

«Στο δείπνο είχα την ομιλία μου, την ολοκλήρωσα. Ο κύριος φαίνεται πως ενοχλήθηκε πολύ απο την ομιλία μου κι επειδή ενοχλήθηκε και παρόλο που δεν αρμόζει στο πνεύμα του δείπνου, πήρε τον λόγο. Δεν ξέρω από ποιον πήρε την άδεια, ίσως από τον πρόεδρο. Κι εκεί μας απάντησε. Θεώρησε πως εμείς μιλήσαμε βαριά. Αλλά δεν είναι έτσι. Οι ίδιοι δεν είναι εκεί που πρέπει. Ξέρετε η πολιτική τους βασίζεται πάνω στο ψέμα. Όλο ψέμα. Δεν υπάρχει εντιμότητα. Όταν λέμε να συναντηθούμε όλες οι παράκτιες χώρες, δεν έρχονται. Όμως περιμένουν να κάνει η Τουρκία το βήμα. Βάζουν πολλές χώρες ως ενδιάμεσους. Σήμερα πολλές χώρες περίμεναν να κάνουμε κάποιο βήμα. Όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και η Νότια Κύπρος (Κυπριακή Δημοκρατία) μας είπαν να συναντηθούμε. Τους είπαμε να εδω είμαστε στο όρθιο και τα λέμε. Τους είπα εσείς πρέπει να πάρετε την άδεια απο κάπου αλλού. Μου είπε όχι δεν παίρνω την άδεια κανενός... Του απάντησα πως εδώ πάντα έρχεστε με την άδεια άλλων. Μου είπε ότι μου έμειναν δύο μήνες, ας μιλήσουμε να λύσουμε το ζήτημα», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.