Quantcast

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Προαναγγέλλει γεωτρήσεις νότια της Κρήτης σε συνεργασία με τη Λιβύη

Σε νέες προκλήσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος προανήγγειλε γεωτρήσεις νότια της Κρήτης με τη συνεργασία της Λιβύης.

Γεωτρήσεις νότια της Κρήτης σε συνεργασία με τη Λιβύη προανήγγειλε προκλητικά την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εμείς θα κάνουμε τις γεωτρήσεις μας σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο, αλλά έχουμε τις δυνατότητες με τα πλοία μας να πάμε σε τρίτες χώρες που διαθέτουν κοιτάσματα αερίου, να κάνουμε γεωτρήσεις, να εξορύξουμε το αέριο και μαζί να το πουλήσουμε σε άλλες χώρες» ανέφερε ο Ερντογάν, παρότι ΟΗΕ και Δύση δεν αναγνωρίζουν τα τουρκολιβυκά «μνημόνια».

«Έρχονται προτάσεις προς αυτή τη κατεύθυνση από διάφορες χώρες. Πρώτη στη σειρά είναι η Λιβύη. Μάς λένε πως μπορούμε να μπούμε σε μια τέτοιου είδους συνεργασία. Υπάρχει αυτή η κατάσταση», είπε στη συνέχεια ο Ερντογάν, συνεχίζοντας την εμπρηστική του ρητορική.

 

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber ο Τούρκος Πρόεδρος, ορμώμενος από τη δοκιμή του πυραύλου Tayfun,  είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι Έλληνες τρελάθηκαν από αυτό.

«To τελευταίο μας τεστ έγινε με τον Tayfun που τρέλανε τους Έλληνες. Στο επόμενο βήμα θα αυξήσoυμε την εμβέλεια του, δηλαδή περισσότερο από 561 χιλιόμετρα. Βέβαια οι Έλληνες φοβήθηκαν για την εμβέλεια καθώς και η Αθήνα είναι μέσα στην εμβέλειά του», είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει: «Έχουμε φέρει την αμυντική βιομηχανία μας σε αυτό το σημείο παρά τα εμπόδια. Το 2023, το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος ελπίζουμε να βγει από το υπόστεγο. Θα θέσουμε σε λειτουργία την πρώτη από τις φρεγάτες μας, η οποία θα ενισχύσει τη δύναμή μας στις θάλασσες. Η ανάπτυξη πυραύλων συνεχίζεται εντός της Roketsan» είπε.

Κατηγόρησε την Ελλάδα για επιθετική και εχθρική στάση λέγοντας: «Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την στάση της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς και σιωπηλοί σε αυτήν την επιθετική και εχθρική στάση. Κι εμείς απαντάμε με τα έργα μας (σ.σ. Τayfun) αντί να παράγουμε λόγια. Η Ελλάδα πρέπει να συμμαζέψει τα μυαλά της. Πρέπει να μάθει πως δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με προβοκάτσιες και προκλήσεις».