Quantcast

Νέα σενάρια για την υγεία του Πούτιν: Έχει καρκίνο, Πάρκινσον και άνοια λέει πρώην πράκτορας της KGB

Από τότε που ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η κατάσταση της υγείας του 69χρονου Ρώσου προέδρου αποτέλεσε αντικείμενο εικασιών.

Η πιο πρόσφατη έρχεται από τον Μπόρις Καρπίτσκοφ, έναν αποστάτη της KGB στη Βρετανία (και πρώην αξιωματικό της Δεύτερης Διεύθυνσης, με εξειδίκευση στην αντικατασκοπεία), ο οποίος πιστεύει ότι ο συνάδελφός του πρώην κατάσκοπος πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον, μαζί με «πολλές» άλλες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της άνοιας.

«Είναι -ή τουλάχιστον πράττει σαν να είναι- τρελός και διακατέχεται από ιδέες παράνοιας», είπε ο Καρπίτσκοφ στην εφημερίδα Sun του Ρούπερτ Μέρντοχ, συγκρίνοντας τον Πούτιν από αυτή την άποψη με τον Στάλιν, ο οποίος είχε υποστεί τουλάχιστον ένα εγκεφαλικό.

Τα συγκεκριμένα σενάρια απέκτησαν νέα διάσταση μετά την 9η Μαΐου, όταν ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίστηκε να έχει ένα ελαφρύ τρέμουλο (με ορισμένους να το αποδίδουν στην ηλικία του, γιατί είναι 69 ετών), όπως και να δυσκολεύεται λίγο στο περπάτημα.

Επίσης, κατά την διάρκεια της παρέλασης είχε κουβέρτα στα πόδια, σε αντίθεση όμως με τους υπερήλικες βετεράνους του Κόκκινου Στρατού, σύμφωνα με ΜΜΕ του εξωτερικού, ενώ μετά από λίγο ακύρωσε την συμμετοχή του στον αγαπημένο του αγώνα χόκεϊ στο Σότσι, παρόλο που βρέθηκε στη περιοχή.

Όπως σημειώνεται, ενώ ο Πούτιν θα βρίσκεται στο χειρουργικό τραπέζι, προσωρινός του αντικαταστάτης θα είναι ο Νικολάι Πατρούσεφ, γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας, πρώην άνδρας της KGB και μακροχρόνιος διευθυντής μιας από τις διάδοχες υπηρεσίες της. Ο Πατρούσεφ, όπως αναφέρει το περιοδικό New Lines, είναι επίσης ένας από τους ιδεολόγους-«γεράκια» του καθεστώτος.

Όπως σημειώνει το περιοδικό η απόδειξη για προβλήματα υγείας ή ακόμα και επικείμενο θάνατο του Πούτιν είναι ο ίδιος. Άβολο βάδισμα, ταραχώδης συμπεριφορά σε τηλεοπτικές εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένης της συνάντησής του στις 22 Απριλίου με τον ταλαιπωρημένο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, κατά την οποία ένας «πεσμένος» Πούτιν καθόταν στην άκρη ενός μικροσκοπικού τραπεζιού σαν να αντιμετώπιζε τρόμο ή ίλιγγο.

Υπάρχει επίσης η περιβόητη αυτοαπομόνωσή του εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, ο συχνά αναφερόμενος λόγος για τις συναντήσεις του με ξένους επισκέπτες σε μεσαιωνικά τραπέζια συμποσίου. 

Όποιος θέλει να πλησιάσει τον Πούτιν, ανέφεραν ρωσικά ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, πρέπει να κάνει τεστ PCR και ακόμη και να δώσει δείγμα κοπράνων.

Σωσίες σε ετοιμότητα; 

Παράλληλα, αντιπολιτευόμενο κανάλι στο Telegram που ονομάζεται «General SVR» και φέρεται να διευθύνεται από πρώην αξιωματικό της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας, ανέφερε ότι ο Πούτιν πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για απροσδιόριστη μορφή καρκίνου στο εγγύς μέλλον.

Μάλιστα το κανάλι ανέφερε ότι το Κρεμλίνο έχει θέσει σε ετοιμότητα δύο σωσίες του Πούτιν, οι οποίοι «έχουν μάθει τις κινήσεις του ακόμη και το περπάτημά του».

Παράλληλα, μετέδωσε ότι η Μόσχα διαθέτει παλαιότερα βίντεο του Ρώσου προέδρου, ώστε να τα χρησιμοποιήσει για να δείχνει ότι είναι ενεργός στα καθήκοντα του.

Ακόμη, το «General SVR» σημείωσε ότι η επέμβαση πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό με την ώρα να «έχει ήδη καθοριστεί», ενώ ο χρόνος ανάρρωσης υπολογίζεται περίπου στις δέκα ημέρες.