Quantcast

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Μιλώντας στον τουρκικό στρατό αποκάλεσε τους Έλληνες «εχθρούς» -Βίντεο

Εμμένει στη σκληρή στάση ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με το αίτημα Σουηδίας και Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται η τουρκική πολιτική ηγεσία μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον, με τα στελέχη της να εξαπολύουν με κάθε ευκαιρία επιθέσεις και κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, με μία ακόμα προκλητική του δήλωση, αναφέρθηκε στην καταστροφή της Σμύρνης, αποτίοντας, όπως είπε, φόρο τιμής στον τουρκικό στρατό που «έριξε τον εχθρό στη θάλασσα». Η Αθήνα απαντά με ψυχραιμία, διαμηνύοντας ότι είναι έτοιμη να απαντήσει σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας.

Την ίδια ώρα, σε νέες του δηλώσεις του μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, ότι δίνουν καταφύγιο στο ΡΚΚ.

Παράλληλα, επανέλαβε το «όχι» όσον αφορά το αίτημα Σουηδίας και Φινλαδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ωστόσο άφησε ανοιχτό ένα παράθυρο διαπραγμάτευσης λέγοντας θα έχει συνομιλία και με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Δεν θα πούμε «ναι» στην ένταξη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης στο ΝΑΤΟ

«Σήμερα είχαμε μια μακρά συνομιλία με τον Ολλανδό πρωθυπουργό, αύριο με το Ηνωμένο Βασίλειο. Κι η Φινλανδία έχει υποβάλει παρόμοιο αίτημα, θα συνομιλήσουμε μαζί τους. Όπως και με τον Στόλτενμπεργκ. Θα συνομιλήσουμε μαζί τους για να μην διακοπεί η μεταξύ μας τηλεφωνική διπλωματία. Αλλά πρώτα απ' όλα, εφόσον διαθέτουμε έγγραφα και πληροφορίες για αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις, από τη στιγμή που γνωρίζουμε τις ευαισθησίες του ΝΑΤΟ κατά της τρομοκρατίας και από τη στιγμή που αναγνωρίζουμε ότι το ΝΑΤΟ είναι οργανισμός ασφαλείας, δεν μπορούμε να πούμε ''ναι'' στην ένταξη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης στο ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά. 

«Το λέω για τη Σουηδία και για τη Φινλανδία. Αλλά και στα κοινοβούλια των περισσότερων κρατών-μελών της ΕΕ κάνουν ομιλίες και τους δίνουν βήμα ή τους προμηθεύουν με όπλα και πυρομαχικά. Αυτά τα ξέρουμε. Με όλο τον σεβασμό, δεν μπορούμε να πούμε ''ναι'' στην είσοδο αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε. 

«Λένε ότι θεωρούν το ΡΚΚ τρομοκρατική οργάνωση, γιατί δεν θεωρείτε και το YPG τρομοκρατική οργάνωση; Το YPG είναι μια οργάνωση που γεννήθηκε από το PKK», τόνισε ο Ερντογάν. 

«Αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις πραγματοποιούν κάθε είδους διαδηλώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά στη Γερμανία. Η ΕΕ, ακόμη και οι ΗΠΑ, τους δίνουν πολλές ευκαιρίες σε επίπεδο διαπραγμάτευσης. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Φινλανδία, οι τρομοκρατικές οργανώσεις πραγματοποιούν κάθε είδους διαδηλώσεις. Οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών τους δίνουν κάθε είδους διαβεβαιώσει». 

«Η Δύση εξακολουθεί να τους κρύβει και να τους καλύπτει. Διαδηλώνουν καθημερινά στη Σουηδία, τη Φινλανδία, ειδικά στη Γερμανία. Όταν τους λέμε ‘δώστε τους μας’, δυστυχώς, δεν μας έχουν δώσει μέχρι σήμερα αυτούς τους τρομοκράτες. Εμείς γνωρίζουμε καλύτερα αυτήν την υπόθεση και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο».