Νότια Κορέα-κορωνοϊός: 1.842 κρούσματα, 3 θάνατοι σε 24 ώρες

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκε ρεκόρ 1.842 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς μοιάζουν να δυσκολεύονται να τιθασεύσουν το χειρότερο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, το οποίο τροφοδοτεί η πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα.

Το ίδιο διάστημα υπέκυψαν άλλοι τρεις ασθενείς με την COVID-19.

Στα νέα κρούσματα συμπεριλαμβάνονται 270 μέλη του πληρώματος αντιτορπιλικού του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετείχε σε αποστολή για την αντιμετώπιση της πειρατείας στα νερά ανοικτά της Αφρικής και επέστρεψαν αεροπορικώς στην πατρίδα τους αφού διαγνώστηκε πως μολύνθηκαν.

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στη Σεούλ και τις περιοχές που περιβάλλουν τη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας, καθώς ανακαλύπτονται πλέον συνεχώς – μικρές – εστίες σε εθνική κλίμακα. Το 64,3% των κρουσμάτων μετάδοσης του ιού στην κοινότητα εντοπίστηκε εκτός περιοχής της νοτιοκορεάτικης πρωτεύουσας.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην ασιατική χώρα έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 2.063 νεκρούς επί συνόλου 184.103 μολύνσεων. Ο δείκτης θνητότητας βρίσκεται στο 1,12%.

Από το σύνολο των 52 εκατ. κατοίκων της Νότιας Κορέας, οι 16,5 εκατ. έχουν λάβει την πρώτη δόση των εμβολίων τους για την COVID-19, ενώ 6,7 εκατ. έχουν λάβει και τη δεύτερη.

Σκοπός των αρχών είναι να ανοσοποιηθεί πλήρως το 70% του πληθυσμού ως τον Σεπτέμβριο.