Νότια Κορέα-κορωνοϊός: Πάνω από 670 κρούσματα, 6 θάνατοι σε 24 ώρες - Κλείνουν κλαμπ και μπαρ για τρεις εβδομάδες

Στη Νότια Κορέα επιβεβαιώθηκαν 671 κρούσματα του SARS-CoV-2 ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τους 108.629. 

Τα κρούσματα ήταν ελαφρά μειωμένα από τα 700 της προηγουμένης, αλλά έμειναν πάνω από το επίπεδο των 600 για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο.

Το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν άλλοι 6 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να ανεβαίνει στους 1.764 νεκρούς ως εδώ. Το ποσοστό θνητότητας βρίσκεται στο 1,63%.

Ως προς την εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού, ως εδώ έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου τους περίπου 1,1 εκατομμύριο πολίτες, ενώ 52.136 έχουν λάβει και τη δεύτερη. Παρουσιάζονται καθυστερήσεις, καθώς ο μηχανισμός COVAX, του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δυσκολεύεται να παραδώσει τις υπεσχημένες δόσεις εμβολίων στην ώρα τους.

Καθώς εντείνεται η ανησυχία πως η χώρα είναι αντιμέτωπη με τέταρτο κύμα της πανδημίας, ο πρωθυπουργός της χώρας Τσονγκ Σιέ-γκιούν ανακοίνωσε πως κλείνουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ για τρεις εβδομάδες, ενώ διατηρούνται σε ισχύ μέτρα όπως ο περιορισμός του ωραρίου των εστιατορίων μέχρι τις 22:00 και η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων προσώπων.