Quantcast

Ο Ερντογάν έγραψε βιβλίο - Ζητάει έναν «πιο δίκαιο κόσμο» - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγινε και... συγγραφέας. Στα ράφια των βιβλιοπωλείων της Τουρκίας βρίσκονται πλέον βιβλία με την υπογραφή τη φωτογραφία του Τούρκου προέδρου.

“Ένας πιο δίκαιος κόσμος είναι εφικτός” είναι ο τίτλος του βιβλίου, στο οποίο ο Ερντογάν περιγράφει τις προκλήσεις της παγκόσμιας πολιτικής, τις μεταναστευτικές κρίσεις, την τρομοκρατία αλλά και την ισλαμοφοβία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας προσπαθεί να αναδείξει προβλήματα, όπως περιγράφεται και στην περίληψη του βιβλίου, αλλά και στο όραμα του μετά το 2023.

“Ο κόσμος δεν πρέπει να εξαρτάται μόνο από τις πέντε μεγάλες δυνάμεις” τονίζει στον πρόλογό του, σημειώνοντας ότι πρέπει να μπουν κι άλλες χώρες, ώστε να γίνει δικαιότερος.

Ο εκδοτικός οίκος πίσω από το βιβλίο είναι ο Turkuaz, που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη. Θα μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες, μεταξύ των οποίων αγγλικά, αραβικά, γερμανικά, γαλλικά και ισπανικά.

Το βιβλίο αναμένεται να πουλήσει εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα στην Τουρκία και η τιμή του κυμαίνεται από 32-40 τουρκικές λίρες, δηλαδή 3,2-4 ευρώ.