Ο Μακρόν σε ρόλο ξεναγού

Όπως κάθε χρόνο με την ευκαιρία των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, έτσι και φέτος, το Ελιζέ αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Φέτος όμως τους επισκέπτες θα καλωσορίζει και θα ξεναγεί για λίγο στα ενδότερα του προεδρικού μεγάρου, ο Εμμανουέλ Μακρόν. 

Ο γάλλος πρόεδρος δέχθηκε να δανείσει τη φωνή του στο σύστημα ακουστικής ξενάγησης του Ελιζέ, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει φέτος για πρώτη φορά. Η ενοικίαση της φορητής συσκευής ακουστικής ξενάγησης θα κοστίζει δυο ευρώ. 

Ο Μακρόν ακούγεται στην αρχή να καλωσορίζει τον κόσμο λέγοντας «το μέρος το οποίο επισκέπτεστε είναι 300 ετών. Χτίστηκε για να γίνει η κατοικία του κόμη του Evreux, τo 1720. Eτσι εξηγείται το στυλ Regence (εγγλέζικο στυλ) και το προαύλιο επί του δρόμου». Στη συνέχεια δυο άλλοι εργαζόμενοι στο Ελιζέ αναλαμβάνουν τη ξενάγηση.

Κάθε χρόνο περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι επισκέπτονται το Ελιζέ κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων για την Πολιτιστική Κληρονομιά. Οι επισκέπτες περιμένουν υπομονετικά στην ουρά εως και 8 ώρες για μια επίσκεψη που διαρκεί  μιαμιση ώρα περίπου.