Quantcast

Ο Μπέκαμ παραχώρησε τον λογαριασμό του στο Instagram σε γιατρό που βοηθάει γυναίκες να γεννήσουν στο Χάρκοβο

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Αγγλίας, Ντέιβιντ Μπέκαμ, παραχώρησε χθες τον λογαριασμό του στο Instagram σε μια γιατρό που βοηθάει γυναίκες να γεννήσουν στο Χάρκοβο, την πόλη της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο 46χρονος Μπέκαμ, πρώην παίκτης της Manchester United και της Ρεάλ Μαδρίτης και συνιδιοκτήτης της Inter Miami, μιας ομάδας του αμερικανικού ποδοσφαίρου, ενημέρωσε τους 71,6 εκατομμύρια ακολούθους του στο Instagram να παρακολουθούν το προφίλ του για να βλέπουν το έργο της Ιρίνα, μιας παιδοαναισθησιολόγου, και της ομάδας της εν μέσω του πολέμου.

Ο Μπέκαμ, ο οποίος είναι πρεσβευτής καλής θέλησης της UNICEF, της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά, ανέβασε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του και κάλεσε τους ακολούθους του να στηρίξουν το έργο της υπηρεσίας του ΟΗΕ στην Ουκρανία.

Το Χάρκοβο έχει δεχτεί μπαράζ ρωσικών πληγμάτων που έχουν καταστρέψει πολλά κτίρια από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την "ειδική στρατιωτική επιχείρηση", όπως την αποκαλεί, στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν λέει ότι η επιχείρηση στοχεύει στον αφοπλισμό της Ουκρανίας και στην απομάκρυνση των επικίνδυνων εθνικιστών. Οι δυτικές χώρες τον χαρακτηρίζουν επιθετικό πόλεμο και έχουν επιβάλει τιμωρητικές κυρώσεις που στοχεύουν να καταρρακώσουν την οικονομία της Ρωσίας.

Η Ιρίνα, επικεφαλής του Περιφερειακού Περιγεννητικού Κέντρου, ανέβασε βίντεο που δείχνουν ένα υπόγειο όπου, όπως λέει η ίδια, έγκυες γυναίκες και μητέρες μεταφέρθηκαν κατά την πρώτη ημέρα της ρωσικής εισβολής.

Επίσης ανέβασε φωτογραφίες από νεογέννητα συνδεδεμένα σε γεννήτριες οξυγόνου, δωρεά της UNICEF.

"Οι πρώτες ημέρες ήταν οι πιο δύσκολες. Επρεπε να μάθουμε πώς να εργαζόμαστε με τους βομβαρδισμούς και τα πλήγματα. Προφανώς διακινδυνεύουμε, αλλά δεν το σκεφτόμαστε καθόλου. Αγαπάμε τη δουλειά μας", λέει η Ιρίνα.

Ενα από τα βίντεο της Ιρίνας δείχνει μια γυναίκα ονόματι Γιάνα να έχει αγκαλιά τον γιό της Μιχαΐλο, ο οποίος γεννήθηκε την δεύτερη ημέρα του πολέμου με αναπνευστικά προβλήματα. Η Ιρίνα λέει ότι το νεογέννητο είναι καλύτερα στην υγεία του αλλά το σπίτι της οικογένειάς του έχει καταστραφεί.

"Οι γιατροί και οι νοσοκόμες εδώ, ανησυχούμε, κλαίμε, αλλά κανένας μας δεν εγκαταλείπει".