Quantcast

Ο πρίγκιπας Χάρι στο «Late Show»: Η τεκίλα και η «πιπίλα»

Ο δούκας του Σάσεξ ήπιε σφηνάκι τεκίλας, ενώ αποκάλυψε το παρατσούκλι του μορίου του!

Ένας διαφορετικός πρίγκηπας Χάρι, σε σχέση με άλλες του παρουσίες στα αμερικανικά ΜΜΕ, εμφανίστηκε στην αμερικανική σατιρική εκπομπή «The Late Show» του τηλεοπτικού δικτύου CBS με παρουσιαστή τον Στίβεν Κόλμπερτ. Στόχος του να προωθήσει τα απομνημονεύματά του, υπό τον τίτλο «Spare» (Ρεζέρβα) που έχουν κάνει άνω-κάτω τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η συνέντευξη, που πραγματοποιήθηκε στο «Ed Sullivan Theatre» του Μανχάταν ήταν μαγνητοσκοπημένη ένα 24ωρο προτού βγει στον αέρα, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Bild και εξηγεί: «Ο κίνδυνος για την ασφάλεια του Χάρι έχει ενισχυθεί από τότε που αποκάλυψε ότι σκότωσε 25 Ταλιμπάν που πολεμούσαν στο Αφγανιστάν. Για το λόγο αυτό, τον συνόδευαν στο στούντιο άνδρες ασφαλείας».

Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ότι η αποκάλυψη αυτή έχει θέσει την οικογένειά του σε κίνδυνο, ενώ ισχυρίζεται ακόμη ότι ήθελε να γράψει για τις στρατιωτικές του εμπειρίες προκειμένου να βοηθήσει τους βετεράνους πολέμου: «Βοηθάς όταν μοιράζεσαι αυτές τις εμπειρίες ανοιχτά και χωρίς ντροπή», είπε ο Χάρι, ο οποίος υπηρέτησε ως πιλότος ελικοπτέρου των «Απάτσι» (ψευδώνυμο: «Καπετάν Ουέιλς»).

Όπως ο ίδιος τονίζει, με το βιβλίο του, ευελπιστεί να μειωθεί ο αριθμός των βετεράνων πολέμου που γίνονται αυτόχειρες. Ο Χάρι προσθέτει επίσης πόσο σημαντική ήταν γι' αυτόν αυτή η εμπειρία. «Εκείνη η εποχή καθόρισε τη ζωή μου», υποστηρίζει.

Στη διάρκεια της συνέντευξης, επιτέθηκε για μία ακόμη φορά κατά του Τύπου και κυρίως σε βάρος των βρετανικών ΜΜΕ. «Πρόκειται για μία εκστρατεία σπίλωσης εναντίον μου, και γι΄αυτό βοηθούν πολλοί μέσα στο παλάτι! Θέλουν να με απαξιώσουν, αν χρειαστεί και λέγοντας ψέματα» υπογραμμίζει.

Αναφερόμενος στη νέα του πατρίδα, τις ΗΠΑ, λέει ότι, αφότου έκοψε τον «ομφάλιο λώρο» με την βασιλική οικογένεια και μετεγκαταστάθηκε στη Φλόριντα,απολαμβάνει τη ζωή ελεύθερος, έχοντας στο πλευρό τη σύζυγό του Μέγκαν και τα δύο παιδιά τους ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι παρακολουθεί τη σειρά «The Crown» («Το Στέμμα»), που προβάλλεται από το Netflix.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος θέλοντας να κάνει πιο ελαφρύ το κλίμα μέσα στο στούντιο, δεν δίστασε να προσφέρει σφηνάκια τεκίλα στον Χάρι. Ο τελευταίος δεν αρνήθηκε το κέρασμα και αποκάλυψε... πιπεράτες προσωπικές πληροφορίες από ένα ταξίδι του στον Βόρειο Πόλο. Το γέλιο πήγε «σύννεφο» στο στούντιο, ειδικά όταν ο δημοσιογράφος Στίβεν Κόλμπερτ ενημερώθηκε για τα κρυοπαγήματα στα... ευαίσθητα σημεία του Χάρι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Επίσης δεν δίστασε να του αποκαλύψει το παρατσούκλι του πέους του: «Todger» (Πιπίλα) εξηγώντας ότι ένιωσε τον τραυματισμό του από τον παγετό μετά την επιστροφή του από την Αρκτική.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Αμερικανός δημοσιογράφος αποκάλεσε επίσης τον δούκα του Σάσεξ ως «Άρχοντα των Κοκκινομάλληδων».

Τέλος, ο Χάρι συνέκρινε την τύχη του με την μοίρα της αείμνηστης μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα. «Μόνο όταν άνοιξα τα μάτια μου, αναγκάστηκα να φύγω, να φύγω από την πατρίδα μου, συνειδητοποίησα ότι η ίδια μου η ύπαρξη φαινόταν ως μια απειλή, ένας παραλληλισμός με τη μητέρα μου».

«Αφού πέθανε, την έβλεπα στα όνειρά μου και νόμιζα ότι κρυβόταν και σχεδίαζε την επιστροφή της!», δήλωσε νιώθοντας πιο έντονη την παρουσία της.

Το βιβλίο του, πάντως, ήταν, όπως λέει, κάτι σαν θεραπεία:

«Μεγάλωσα πάντα δείχνοντας ένα γενναίο πρόσωπο και χωρίς συναισθήματα, χωρίς να θρηνώ - σε αυτό το βιβλίο είμαι πιο ευάλωτος από ποτέ στη ζωή μου», εξηγεί περιγράφοντας τα απομνημονεύματά του ως μία «εμπειρία κάθαρσης».…

«Τα τελευταία χρόνια, ένιωσα πιο έντονα την παρουσία της μητέρας μου» πρόσθεσε.