Quantcast

Ο Τραμπ ξεκινά επισήμως την προεκλογική του εκστρατεία από το Ορλάντο της Φλόριντα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα επισήμως την υποψηφιότητά του για μια δεύτερη θητεία στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Ορλάντο της Φλόριντα.

«Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση αύριο το βράδυ στο Ορλάντο της Φλόριντα, φαίνεται ότι θα σπάσουμε ρεκόρ», σχολίασε στο Twitter ο Τραμπ χθες Δευτέρα. «Τοποθετούν γιγαντοοθόνες έξω για να φροντίσουν τους πάντες», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Η προεκλογική συγκέντρωση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου θα πραγματοποιηθεί στο Amway Center, έδρα της ομάδας του NBA Orlando Magics, στο κέντρο της πολιτείας της Φλόριντα, το οποίο έχει χωρητικότητα 20.000 ατόμων. Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 20:00 (τοπική ώρα, 03:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) και παρόντες θα είναι μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, αλλά και η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ.

Ο 73χρονος Τραμπ γνωρίζει ότι, όπως και το 2016, πρέπει να επικρατήσει στη Φλόριντα, αν θέλει να κερδίσει μία δεύτερη θητεία στην προεδρία.

Νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα χρειαστεί μεγάλη στήριξη για να επανεκλεγεί στις προεδρικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 3 Νοεμβρίου 2020.

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε την Κυριακή από το Fox News έδειξε ότι ο Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Δημοκρατικών για το χρίσμα του κόμματος, προηγείται του Τραμπ στην πρόθεση ψήφου με δέκα μονάδες. Αλλά και ο Μπέρνι Σάντερς, άλλος υποψήφιος των Δημοκρατικών, φαίνεται να προηγείται του Τραμπ κατά 9 μονάδες.

Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε με χθεσινή του ανάρτηση στο Twitter ότι αυτές οι δημοσκοπήσεις είναι ψευδείς.

«Μόνο Ψευδείς Δημοσκοπήσεις μας δείχνουν πίσω από αυτό το τσούρμο. Είμαστε πολύ καλά, αλλά είναι πάρα πολύ νωρίς για να επικεντρωνόμαστε σε αυτό. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε! Ας κάνουμε την Αμερική ξανά μεγάλη!»