Ο Τραμπ σχεδιάζει για... πυρηνική δοκιμή ως απάντηση σε Ρωσία και Κίνα

Σύμφωνα με τη Washington Post, η κυβέρνηση Τραμπ συζήτησε την περασμένη εβδομάδα το ενδεχόμενο να διεξαγάγει την πρώτη μετά το 1992 αμερικανική πυρηνική δοκιμή.

Η εφημερίδα επικαλείται για το ρεπορτάζ  υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης και δύο πρώην αξιωματούχους που γνωρίζουν το θέμα.

«Το ζήτημα ήρθε στην επιφάνεια σε μια συνάντηση ανώτερων αξιωματούχων που κατέχουν τις κορυφαίες θέσεις στις υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας της χώρας, μετά τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι η Ρωσία και η Κίνα διεξάγουν χαμηλής έντασης πυρηνικές δοκιμές», ανέφερε στο ρεπορτάζ της η Washington Post σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η συνάντηση δεν κατέληξε σε κάποια συμφωνία για τη διεξαγωγή πυρηνικής δοκιμής.

Ταυτόχρονα σημειώνεται ότι «αποφασίσθηκε να ληφθούν άλλα μέτρα σε απάντηση στις απειλές που δημιουργούνται από τη Ρωσία και την Κίνα και να αποφευχθεί μια επανάληψη των δοκιμών».

Όπως ήταν λογικό το θέμα απασχόλησε σύσσωμο τον αμερικανικό Τύπο, ωστόσο αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωναν πως δεν είναι άμεσα διαθέσιμοι για να το σχολιάσουν.