Ο Τσαβούσογλου για το «καψόνι» στην πρόεδρο της Κομισιόν: Ακολουθήσαμε τις οδηγίες των Ευρωπαίων…

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ είναι καλύτερες μετά την σύνοδο κορυφής τον περασμένο Δεκέμβριο και την επίσκεψη των κορυφαίων αξιωματούχων της ΕΕ την Τρίτη στην Άγκυρα, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Εξωτερικών υποβάθμισε την σύγχυση σχετικά με το πρωτόκολλο των θέσεων, στην πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Τουρκίας και της ηγεσίας της ΕΕ, λέγοντας ότι η Τουρκία τηρεί όλες τις απαιτήσεις πρωτοκόλλου της ΕΕ.

Οι διμερείς συναντήσεις και οι επαφές συνεχίζονται, καθώς επίσης και οι μηχανισμοί διαβούλευσης μεταξύ Τούρκων και Ευρωπαίων αξιωματούχων, είπε. «Στις συναντήσεις μας με τις αντιπροσωπείες και των δύο πλευρών, η κάθε πλευρά δήλωσε σαφώς τις απόψεις της. Οι συναντήσεις ήταν πολύ εποικοδομητικές», δήλωσε ο Τσαβούσογλου. Σχετικά με την διάταξη των θέσεων στη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, είπε ότι η ρύθμιση των θέσεων έγινε σύμφωνα με τα αιτήματα της ΕΕ, πριν από την επίσημη συνάντηση Ερντογάν- Ευρωπαίων ηγετών «Τα αιτήματα της ΕΕ ικανοποιήθηκαν σύμφωνα με την επιθυμία τους», τόνισε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας.