Quantcast

Οι 27 της ΕΕ καταδικάζουν τη ρωσική απόφαση για απαγόρευση εισόδου σε Γιούροβα, Σασσόλι και 6 υπαλλήλους

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει την απόφαση των ρωσικών αρχών να απαγορεύσουν την είσοδο οκτώ υπηκόων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας", σύμφωνα με γραπτή δήλωση που εξέδωσε εξ ονόματων των 27 κρατών μελών της ΕΕ ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ.

Όπως σημειώνει, "αυτή η απαγόρευση εισόδου περιλαμβάνει τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σασσόλι την Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Γιούροβα, καθώς και έξι υπαλλήλους των κρατών μελών της ΕΕ από την Εσθονία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Λετονία και τη Σουηδία".

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται αλληλέγγυα σε όλα αυτά τα άτομα. Οι ενέργειες της Ρωσίας δεν θα εμποδίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και το διεθνές δίκαιο, ούτε να απαιτεί λογοδοσία γιαα εκείνους που είναι υπεύθυνοι για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων", ξεκαθαρίζει.

"Η απόφαση αυτή, η οποία στοχεύει άμεσα την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της, είναι απαράδεκτη, στερείται νομικής δικαιολογίας και αβάσιμη", σημειώνει. Τονίζει δε ότι η απόφαση της Ρωσίας "υπογραμμίζει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει επιλέξει μέχρι τώρα τον δρόμο της αντιπαράθεσης αντί να επιδιώκει να αντιστρέψει την αρνητική πορεία των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας".