Quantcast

Οι ισραηλινές αρχές σφράγισαν το σπίτι του Παλαιστίνιου ενόπλου που εξαπέλυσε επίθεση σε συναγωγή

Πάνω από 40 άνθρωποι που φέρεται να συνδέονται με τον δράστη, ανάμεσά τους συγγενείς και γείτονες, συνελήφθησαν από τις ισραηλινές αρχές και ανακρίνονται.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας σφράγισαν σήμερα το πατρικό σπίτι του Παλαιστίνιου ενόπλου ο οποίος σκότωσε επτά ανθρώπους έξω από μια συναγωγή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ το βράδυ της Παρασκευής.

Ο 21χρονος Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος.

Άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων την ώρα που εξέρχονταν από συναγωγή μετά την προσευχή. Αυτή ήταν μια από τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ εδώ και χρόνια.

Το σπίτι του δράστη βρίσκεται στην συνοικία Α-Τουρ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπου κατοικούν κυρίως Άραβες.

Πάνω από 40 άνθρωποι που φέρεται να συνδέονται με τον δράστη, ανάμεσά τους συγγενείς και γείτονες, συνελήφθησαν από τις ισραηλινές αρχές και ανακρίνονται.

Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας ανακοίνωσε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή μέτρα τα οποία, μεταξύ άλλων, στερούν δικαιώματα από «οικογένειες τρομοκρατών», έπειτα από δυο επιθέσεις στην ανατολική Ιερουσαλήμ, η μια εκ των οποίων στη συναγωγή.

Σε κατεπείγουσα συνεδρίασή του χθες Σάββατο βράδυ μετά τις επιθέσεις, το συμβούλιο αποφάσισε μεταξύ άλλων να τερματιστεί η καταβολή επιδομάτων, η κοινωνική ασφάλιση και η ασφάλιση υγείας οικογενειών, για να «πληρώσουν οι τρομοκράτες και όσοι τους υποστηρίζουν», σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Το κείμενο αναγγέλλει την ανάκληση των δικαιωμάτων αυτών για τις «οικογένειες τρομοκρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία» και την προσεχή υποβολή νομοσχεδίου με σκοπό την ακύρωση «των ισραηλινών ταυτοτήτων» που τυχόν διαθέτουν τα μέλη αυτής της κατηγορίας οικογενειών. Δεν εξηγείται πώς ακριβώς θα πιστοποιείται το αν μια οικογένεια «υποστηρίζει» την «τρομοκρατία».

Κατά την έναρξη του υπουργικού του συμβουλίου σε στενή σύνθεση, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε πως η αντίδραση της κυβέρνησής του στις παλαιστινιακές επιθέσεις των δύο προηγούμενων ημερών θα είναι «δυνατή» και «άμεση».