Quantcast

ΟΗΕ: Εντείνονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Αφρική - Παραδόσεις εμβολίων σε εννέα χώρες

Οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 εντείνονται στην Αφρική, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα παραδόσεις εμβολίων σε εννέα χώρες σε αυτήν την ήπειρο.

«Περισσότερες δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19, μέσω του μηχανισμού του ΟΗΕ Covax, παραδόθηκαν σε εννέα αφρικανικές χώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Στεφάν Ντουζάριτς. Αυτές είναι «Μοζαμβίκη, Τόγκο, Αιθιοπία, Μαλάουι, Λιβερία, Τζιμπουτί, Σάο Τομέ και Πρινσίπε, Ουγκάντα και Μαλί», είπε.

Σήμερα, η Μοζαμβίκη και το Τόγκο έλαβαν σχεδόν μισό εκατομμύριο δόσεις. Η πρώτη φάση του εμβολιασμού σε αυτές τις χώρες ξεκινά με τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας και άλλα άτομα που διατρέχουν κινδύνους, δήλωσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Την Κυριακή, ο μηχανισμός Covax κατέστησε εφικτή την «αποστολή 2,2 εκατομμυρίων δόσεων στην Αιθιοπία, με εμβολιασμούς που πρόκειται να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες. Την Παρασκευή, το Μαλάουι, η Λιβερία, το Σάο Τομέ και Πρινσίπε και το Μαλί έλαβαν εμβόλια», σύμφωνα με τον ίδιο.

«Το Τζιμπουτί θα ξεκινήσει εμβολιασμούς στις 11 Μαρτίου. Και στην Ουγκάντα, η οποία έχει λάβει περισσότερες από 850.000 δόσεις εμβολίων μέσω του μηχανισμού Covax, θα ξεκινήσουν σταδιακά» οι εμβολιασμοί, συμπλήρωσε ο Ντουζάριτς.