Quantcast

Ολένα Κουρίλο: Τι απέγινε η δασκάλα από την Ουκρανία που έγινε σύμβολο κατά της βαρβαρότητας - Βίντεο

Η φωτογραφία της τραυματισμένης γυναίκας, έκανε τον γύρο του κόσμου, κατά τις πρώτες ημέρες του πολέμου στην Ουκρανία.

Η δασκάλα Ολένα Κουρίλο τραυματίστηκε βαριά στο μάτι όταν ένας πύραυλος κατέστρεψε το διαμέρισμά της, κατά τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής, στο Χάρκοβο.

Η γυναίκα κατάφερε να μεταφερθεί την περασμένη εβδομάδα στην Πολωνία, όπου και υποβλήθηκε σε ειδικό οφθαλμολογικό χειρουργείο. Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι μπορούν να σώσουν το μάτι της Ολένα Κουρίλο και να επαναφέρουν την όρασή της, που είχε χάσει με τον τραυματισμό.

Μιλώντας στην Daily Mail, η γυναίκα περιέγραψε τη στιγμή της έκρηξης. Όπως είπε, εκείνη την ημέρα ετοιμάζονταν με τον άνδρα της να φύγουν από την πόλη λόγω των συνεχών εκρήξεων. Ο άνδρας της έλειπε για να γεμίσει με καύσιμα το αυτοκίνητο ώστε να διαφύγουν. Η ίδια βρισκόταν στο σπίτι ελέγχοντας τα έγγραφα που έπρεπε να έχουν μαζί τους, όταν έγινε η έκρηξη που κατέστρεψε το σπίτι τους και τραυμάτισε σοβαρά την ίδια.

Όπως ανέφερε, θυμάται να έρχονται κατά πάνω της χιλιάδες μικρά κομμάτια σπασμένου γυαλιού. «Το τζάμι του παραθύρου έγινε χίλια μικρά κομμάτια. Είναι θαύμα το ότι επιβίωσα. Απλά, θυμάμαι να σκέφτομαι ότι δεν είμαι έτοιμη να πεθάνω» περιγράφει. «Το αίμα έτρεχε στο πρόσωπό μου και δεν μπορούσα να δω τίποτα. Είχα χιλιάδες μικρά κομμάτια γυαλιού μέσα στο δέρμα μου, αλλά δεν ένιωθα πόνο, διότι ήμουν σε κατάσταση σοκ» συνέχισε.

Η 52χρονη δασκάλα αναφέρθηκε και στις φήμες ότι η φωτογραφία της είναι ψεύτικη λέγοντας ότι ένιωσε προσβεβλημένη. Όπως είπε πλέον ελπίζει τα επόμενα χειρουργεία της να πάνε καλά και η όρασή της να αποκατασταθεί.