Quantcast

Ουκρανία: Για πρώτη φορά σε βίντεο οι μισθοφόροι του Wagner Group που πολεμούν στο πλευρό των Ρώσων

Μισθοφόρους του Wagner Group, της διαβόητης ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής ομάδας, που  έχει αναπτυχθεί στην ανατολική Ουκρανία κατέγραψε βίντεο από κάμερα drone αεροσκάφους στην πόλη Ποπάνσα της ανατολικής Ουκρανίας.

Σε αυτό διακρίνεται ομάδα Ρώσων να μάχονται με Ουκρανούς και να κάνουν έφοδο σε μια κατοικία ρίχνοντας χειροβομβίδες, προτού αναγκάσουν τους αμυνόμενους να παραδοθούν.

Oι εικόνες από τη δράση των μισθοφόρων του Wagner Group που έχουν σχέση με το Κρεμλίνο και καταγγέλλεται ότι ενέχονται σε ωμότητες από την Αφρική μέχρι τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Αμερική, πρωτοεμφανίστηκαν στο κανάλι στο Telegram του «συνταγματάρχη Κασάντ», ενός φιλορώσου μπλόγκερ ονόματι Μπόρις Ροζίν, που έχει την έδρα του στην Κριμαία και ανεβάζει τακτικά ενημερώσεις από τα μέτωπα της Ουκρανίας, τις οποίες παρακολουθούν εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθοί του.

Τις προώθησε και ο Ρομπ Λι, αναλυτής του τμήματος Σπουδών Πολέμου του King's College, ο οποίος επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό του Ροζίν ότι οι εικονιζόμενοι στρατιώτες είναι μέλη του Wagner Group.