Quantcast

Πατριάρχης Κύριλλος: Οργανωμένο σχέδιο για απόσχιση του ελληνικού κόσμου από τη Ρωσία

«Οργανωμένο σχέδιο για την απόσχιση του ελληνικού κόσμου από τη Ρωσία» βλέπει ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

«Η ιδιαίτερη αξία της Ρωσίας και η ιδιαίτερη κλήση της είναι να αποτελεί προμαχώνα του Ορθόδοξου χριστιανισμού. Να διαφυλάττει απαραχάρακτες την Ορθόδοξη πίστη, την Ορθόδοξη παράδοση και πολιτισμό, τις χριστιανικές αρχές. Ίσως ειδικά γι’αυτό οι ισχυροί του κόσμου τούτου βάλλουν σήμερα εναντίον  της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, επιθυμώντας να διαχωρίσουν τον Ελληνορθόδοξο κόσμο από την Ρωσική Εκκλησία, επιθυμώντας να καταστρέψουν την ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας» επισήμανε ο προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας, πριν από λίγες μέρες στη Συνεδρία της ολομέλειας της ΚΓ’ Παγκοσμίου Ρωσικής Παλλαϊκής Συνάξεως.

Ο ίδιος μάλιστα πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία με θέμα «Η διαφύλαξη του λαού είναι το παρόν και το μέλλον της Ρωσίας» και μεταξύ άλλων επισήμανε: «Διαθέτουμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι δεν είναι τυχαία όσα συμβαίνουν τώρα στην παγκόσμια Ορθοδοξία, δεν είναι απλώς ένα καπρίτσιο αυτού ή του άλλου θρησκευτικού ηγέτη, του οποίου συσκοτίσθηκε το μυαλό. Πρόκειται για την υλοποίηση ενός πολύ συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο αποβλέπει στην απόσχιση του ελληνικού κόσμου από τη Ρωσία ».

Ο Πατριάρχης Κύριλλος εξέφρασε την άποψη ότι η Ρωσία αποτελεί στόχο παρασκηνιακών δυνάμεων αλλά θα συνεχίσει τιον αγώνα της:

«Στην αντίληψη των κακούργων, δεν μπορώ να χαρακτηρίσω αλλιώς αυτούς τους σχεδιαστές στρατηγικής, η Ρωσική Εκκλησία παρουσιάζεται ως ένα είδος «ήπιας ισχύος», με τη βοήθεια της οποίας η Ρωσία επηρεάζει τον γύρω τους κόσμο. Μα, γιατί δεν μπορεί η Ρωσία να μοιραστεί τα πνευματικά της δώρα; Είναι έγκλημα αυτό; Έγκλημα είναι μόνον στις αντιλήψεις εκείνων, οι οποίοι επιδιώκουν την αποδυνάμωση και, εάν είναι δυνατό, την εξουδετέρωση της επιρροής της Ρωσίας.

Σε όλη αυτή την ιστορία, που σχετίζεται με το πρόβλημα της αναγνώρισης ή μη των Ουκρανών σχισματικών από τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες, υπάρχει κάτι, το οποίο δεν ανακοινώνεται, αλλά αποτελεί τον κύριο στόχο όλων εκείνων των παρασκηνιακών δυνάμεων, οι οποίες ανέπτυξαν αυτή τη σχισματική δραστηριότητα.  Ως Ρωσική Εκκλησία εμείς τα αντιλαμβανόμαστε καλά, αλλά σήμερα αυτά τα αντιλαμβάνονται και οι αδελφοί μας στην Ελλάδα και σε άλλες τοπικές Εκκλησίες. Απευθύνονται και μας ζητούν να αντέξουμε, να μην λυγίσουμε και να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη διαφύλαξη της πνευματικής ανεξαρτησίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας από όλα αυτά τα κέντρα της παγκοσμίου επιρροής και, προπαντός, για τη διαφύλαξη της ενότητας της ανά την οικουμένη Ορθοδοξίας».