Quantcast

Πέθανε ο ηθοποιός Τόμας Φριτς, ο ξανθός «πρίγκιπας» της Έλενας Ναθαναήλ από την ταινία «Επιχείρησις Απόλλων» - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Γερμανός ηθοποιός, ο οποίος ήταν και γιος του ηθοποιού του βωβού κινηματογράφου Γουίλι Φριτς, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών στο γηροκομείο, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.

Ο Τόμας Φριτς έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό από την παρουσία του στην ταινία «Επιχείρησις Απόλλων», όπου συμπρωταγωνίστησε με την Έλενα Ναθαναήλ.

Η είδηση του θανάτου του, έγινε γνωστή από το περιοδικό Bunte. 

Γεννήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 1944, από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον κόσμο του θεάτρου και του κινηματογράφου. Είναι χαρακτηριστικό ότι έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 16 ετών κι έπαιξε κυρίως σε μεταγλωττισμένες σειρές και ταινίες. Ανάμεσα τους ήταν το «Lion King» κι «Η ωραία και το Τέρας».

Στο ελληνικό κοινό έγινε γνωστός κι αγαπήθηκε ιδιαίτερα από την επιτυχημένη ελληνική ταινία του 1967, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη και μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου. Η «Επιχείρησις Απόλλων» προβλήθηκε σε Αγγλία, Γαλλία και ΗΠΑ, με τον Φριτς να αναπτύσσει στενές σχέσεις φιλίας με την Έλενα Ναθαναήλ. Στην ταινία τη φωνή του Φριτς ντουμπλάρει ο επίσης αξέχαστος Κώστας Καρράς, ενώ σε κάποιες σκηνές μιλάει και ο ίδιος ο Φριτς σπαστά ελληνικά. 

«Μου μάθαινε ελληνικά, μου έδειχνε πράγματα που όφειλα να ξέρω και με καθοδηγούσε. Ήταν ο άνθρωπος που με πήρε από το χέρι και με έκανε να αγαπήσω την Ελλάδα» είχε πει ο Τόμας Φρίτς σε παλιότερη συνέντευξη του για την σχέση του με την Έλενα Ναθαναήλ.