«Πόλεμος» Μπόρις Τζόνσον με Νίκι Μινάζ για τα εμβόλια: «Δεν την ξέρω την κυρία» - «Είμαι μεγάλη σταρ στις ΗΠΑ»

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο ανάμεσα στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και την τραγουδίστρια Νίκι Μινάζ για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Αφορμή στάθηκε ένα tweet της Μινάζ στο οποίο ανέφερε ότι ο ξαδελφός της δεν θα κάνει το εμβόλιο γιατί ένας φίλος του έπαθε ανικανότητα λόγω του σκευάσματος και η αρραβωνιαστικιά του ακύρωσε τον γάμο.

Η ανάρτηση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ενώ  απασχόλησε ακόμα και την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για την πορεία της πανδημίας στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Αφού ξεκαθάρισε πως οι ισχυρισμοί αυτοί είναι αναληθείς και τρομάζουν τους πολίτες, ο επιδημιολόγος, καθηγητής Κρις Γουίτι είπε: «Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που προσπαθούν να αποθαρρύνουν άλλους να κάνουν το εμβόλιο που θα μπορούσε να τους σώσει τη ζωή ή να αποτρέψει τραυματισμούς για μια ζωή. Και πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους, λυπάμαι που το λέω, νομίζω γνωρίζουν πως εκτοξεύουν ανακρίβειες. Κατά την άποψή μου, θα έπρεπε να ντρέπονται».

Εν συνεχεία ο Τζόνσον δήλωσε ότι θα προτιμούσε να ακούσει επί του θέματος την κορυφαία γενική γιατρό του βρετανικού συστήματος Υγείας Νίκι Κανάνι.

«Δεν είμαι εξοικειωμένος με τη δουλειά της Νίκι Μινάζ, όπως ίσως θα έπρεπε. Ωστόσο είμαι εξοικειωμένος με τη Νίκι Κανάνι, σούπερσταρ γιατρό του Μπέξλεϊ, που έχει εμφανιστεί πολλές φορές μπροστά σας και θα σας πει ότι τα εμβόλια είναι υπέροχα και όλοι πρέπει να τα κάνουν. Οπότε προτιμώ να ακούσω την Νίκι Κανάνι», έγραψε. 

Η τραγουδίστρια έσπευσε αμέσως να απαντήσει στο Twitter, βάζοντας βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου και έγραψε: «Τον αγαπώ ακόμη αν και υποθέτω ότι αυτό ήταν προσβολή;», σχολιάζοντας επίσης τη βρετανική προφορά. Ηχογράφησε μάλιστα ένα ηχητικό μήνυμα με αποδέκτη τον πρωθυπουργό της Βρετανίας. «Ναι, γεια σου πρωθυπουργέ Μπόρις, είμαι η Νίκι Μινάζ - καλώ απλά για να σας πω ότι ήσασταν τόσο απίθανος στις ειδήσεις σήμερα το πρωί. Και για την ακρίβεια είμαι Βρετανή. Γεννήθηκα εκεί. Πήγα στο πανεπιστήμιο εκεί. Πήγα στην Οξφόρδη. Πήγα στο σχολείο με τη Μάργκαρετ Θάτσερ. Και μου είπε τόσα πολλά καλά πράγματα για εσένα. Θα ήθελα να σας στείλω ένα πορτοφόλιο της δουλειάς μου, εφόσον δεν γνωρίζετε και πολλά για μένα, είμαι μεγάλη, μεγάλη σταρ στις ΗΠΑ», ακούγεται να λέει σε αυτό η τραγουδίστρια.