Quantcast

Πολωνία: Περίπου 200 μετανάστες προσπάθησαν να διασχίσουν τα σύνορα από τη Λευκορωσία

Μια ομάδα περίπου 200 μεταναστών προσπάθησε να παραβιάσει τον φράκτη στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας χθες βράδυ, όπως ανακοίνωσε η συνοριοφυλακή, καθώς διατηρούνται οι εντάσεις σε μια κρίση που οι δυνάμεις της περιοχής έχουν προειδοποιήσει ότι μπορεί να λάβει διαστάσεις ευρύτερης σύρραξης.

Το περιστατικό κοντά στο χωριό Τσερέμτσα ήταν μια από τις αντιπαραθέσεις που συμβαίνουν σε καθημερινή βάση μεταξύ ομάδων μεταναστών, υπό την εποπτεία στρατιωτών της Λευκορωσίας, και πολωνικών δυνάμεων, κάτι που η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει ότι εντάσσεται στον ‘υβριδικό πόλεμο’ που σχεδίασε το Μινσκ για να αποσταθεροποιήσει την ΕΕ και να ανταπαντήσει στις κυρώσεις σε βάρος του.

«Προσπαθούσαν να παραβιάσουν τα σύνορα, επιτιθέμενοι στα σύνορα», δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής Άννα Μιχάλσκα. «Πετούσαν κλαδιά και πέτρες και η απόπειρα ανεκόπη από τα στελέχη μας».

Η Μιχάλσκα είπε ότι οι μετανάστες ισοπέδωσαν ένα τμήμα του φράκτη με ξύλα στην προσπάθειά τους να περάσουν απέναντι. Σύμφωνα με την ίδια, πέντε μετανάστες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο λόγω εξάντλησης.