Quantcast

Πορτογαλία: Οι πυροσβέστες ελπίζουν ότι θα κατασβέσουν τις πυρκαγιές σήμερα

Η μάχη κατά των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στην κεντρική Πορτογαλία εδώ και τέσσερις ημέρες εκτυλίσσεται ευνοϊκά, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας που ελπίζει ότι θα τις κατασβέσει στη διάρκεια της ημέρας.

«Καταβάλαμε μια αδιάκοπη προσπάθεια. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε εις πέρας αυτή την αποστολή στη διάρκεια του πρωινού», δήλωσε ο διοικητής Λουίς Μπέλο Κόστα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, σε συνέντευξη Τύπου.

«Η δουλειά που έγινε στη διάρκεια της περασμένης νύχτας απέδωσε καρπούς», πρόσθεσε εξηγώντας ότι κατέστη δυνατό να «αναχαιτιστεί η εξέλιξη της φωτιάς σε δυσπρόσιτες περιοχές».

Υπογράμμισε ωστόσο ότι η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει «αυξημένες θερμοκρασίες και ανέμους που θα ενταθούν» το απόγευμα κάτι που «θα μπορούσε να προκαλέσει δυσκολίες» στην εργασία των πυροσβεστών.

Οι δασικές πυρκαγιές προκάλεσαν τον τραυματισμό 39 ανθρώπων αφότου ξέσπασαν το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Καστέλου Μπράνκου, η οποία αντιμετωπίζει συχνά πυρκαγιές. Το 2017, είχαν προκαλέσει τον θάνατο 114 ανθρώπων αρχικά τον Ιούνιο και κατόπιν τον Οκτώβριο.

Χθες το πρωί είχαν «τεθεί υπό έλεγχο κατά 90%» αλλά αναζωπυρώθηκαν το απόγευμα εξαιτίας της αλλαγής της κατεύθυνσης των ανέμων.

Περισσότεροι από 1.200 πυροσβέστες εξακολουθούν να παραμένουν σε κινητοποίηση προκειμένου να τιθασεύσουν τις φλόγες, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Πολιτικής Προστασίας.