Quantcast

ΠΟΥ: Βλέπει «ενθαρρυντικές ενδείξεις» επιβράδυνσης της εξάπλωσης της επιδημίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο

Η υγειονομική κατάσταση παραμένει δραματική στην Ευρώπη, όπου η Ισπανία υπερέβη το όριο των 4.000 θανάτων σήμερα και όπου τα νοσοκομεία του Λονδίνου αντιμετωπίζουν ένα ατελείωτο τσουνάμι σοβαρών κρουσμάτων της επιδημίας, αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βλέπει «ενθαρρυντικές ενδείξεις» επιβράδυνσης της εξάπλωσης της νόσου Covid-19 στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Απέναντι σε μία πρωτοφανή παγκόσμια κρίση, τηλεδιάσκεψη κορυφής θα φέρει σήμερα μαζί τους ηγέτες της G20 σε μία προσπάθεια συντονισμένης αντιμετώπισης της πανδημίας, η οποία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα, παρά την λήψη μέτρων καραντίνας που αφορούν τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφιερώνει επίσης στην επιδημία ειδική συνεδρίαση με θέμα επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Στο Λονδίνο, τα δημόσια νοσοκομεία αντιμετωπίζουν «συνεχές τσουνάμι» σοβαρών περιστατικών της νόσου, που συνοδεύεται από πρωτοφανή ποσοστά απουσίας του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού λόγω προσβολής από τον ιό.

Η Ευρώπη πληρώνει βαρύ τίμημα στην επιδημία. «Αν και η κατάσταση παραμένει πολύ ανησυχητική, αρχίζουμε να βλέπουμε ενθαρρυντικές ενδείξεις», δήλωσε ωστόσο σήμερα ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε.

Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Ιταλία (7.500 θάνατοι) μοιάζει να επιβραδύνεται, «αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε ότι η πανδημία έχει φθάσει στην κορύφωσή της στην χώρα αυτή», πρόσθεσε ο Χανς Κλούγκε.

Η Ισπανία, η δεύτερη μετά την Κίνα πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο ως προς τον αριθμό των θανάτων, ξεπέρασε σήμερα το όριο των 4.000 νεκρών.