Πούτιν: Αναγκαίο να έχουμε μια ουσιαστική συνάντηση με τον Τραμπ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε «πράγματι αναγκαίο» να έχει μια «ουσιαστική συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ», εκφράζοντας λύπη που ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντησή τους στο περιθώριο της G20 στο Μπουένος Άιρες.

«Είναι κρίμα που δεν μπορούμε να έχουμε μια ουσιαστική συνάντηση. Νομίζω ότι είναι απαραίτητη», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το Σάββατο προσθέτοντας: «Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να συναντηθούμε όταν η αμερικανική πλευρά θα είναι έτοιμη».

«Τα θέματα που πρέπει να συζητήσουμε είναι πολύ σημαντικά. Πρόκειται κυρίως για τα θέματα στρατηγικής σταθερότητας και μετά, είναι τα θέματα (που σχετίζονται με το πρόβλημα) της μη εξάπλωσης των όπλων μαζικής καταστροφής», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέπληξε τους πάντες την Πέμπτη,  πριν από την έναρξη της G20, ακυρώνοντας μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πούτιν, λόγω της κλιμάκωσης της έντασης που προκάλεσε -σύμφωνα με τον Τραμπ- η Μόσχα κατά της Ουκρανίας. Οι δύο άνδρες μετείχαν επί δύο ημέρες στη σύνοδο στο Μπουένος Άιρες.

Ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι μίλησαν στο περιθώριο της συνόδου για την ουκρανική κρίση. «Μιλήσαμε όρθιοι. Απάντησα στις ερωτήσεις του σχετικά με το περιστατικό στη Μαύρη Θάλασσα», όταν οι ρωσικές δυνάμεις συνέλαβαν την Κυριακή τα ουκρανικά πλοία και τα πληρώματά τους, δήλωσε, για να συμπληρώσει: «Έχει την άποψή του για αυτό το θέμα, εγώ έχω δική μου, αλλά τον ενημέρωσα για το τι συνέβη».

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι «ως είθισται στις πολυμερείς διοργανώσεις, ο πρόεδρος Τραμπ και η Πρώτη Κυρία είχαν ορισμένες άτυπες συνομιλίες κατά τη διάρκεια του δείπνου (βράδυ Παρασκευής) και με τον πρόεδρο Πούτιν».