Quantcast

Προκαταρκτική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας για τους δασμούς ενόψει G20

Η συνάντηση του Κινέζου προέδρου Σι Τζίνπινγκ με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ θα πραγματοποιηθεί εφόσον συναινέσει η Ουάσινγκτον σε μια τέτοια προκαταρκτική συμφωνία, ανέφερε η κινεζική εφημερίδα South China Morning Post.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για τους δασμούς ενόψει της

συνάντησης των ηγετών των δύο χωρών στη συνεδρίαση του G20 το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας South China Morning Post την Πέμπτη, που επικαλείται πηγές.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, που θα ακυρώνει τον επόμενο γύρο επιπλέον αμερικανικών δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 300 δισ. δολαρίων, θα παρατεθούν σε ξεχωριστά δελτία τύπου και όχι σε κοινή ανακοίνωση, ανέφερε η εφημερίδα. 

Η συνάντηση του Κινέζου προέδρου Σι Τζίνπινγκ με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ θα πραγματοποιηθεί εφόσον συναινέσει η Ουάσινγκτον σε μια τέτοια προκαταρκτική συμφωνία, ανέφερε η κινεζική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγή με γνώση του σχεδιασμού.

Ο Τραμπ αναμένεται να συναντηθεί με τον Σι το Σάββατο στην Οσάκα για να συζητήσουν το θέμα της εμπορικής διαμάχης, ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την Τετάρτη.

Ο Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι πιθανόν να καταλήξει σε εμπορική συμφωνία με τον Σι αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά ότι είναι έτοιμος να επιβάλει δασμούς σε όλες τις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, αν οι δύο χώρες συνεχίσουν να διαφωνούν.