Quantcast

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Μπανγκλαντές με 52 νεκρούς: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης, κατηγορείται για ανθρωποκτονία

Ο ιδιοκτήτης ενός εργοστασίου στο Μπανγκλαντές, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 52 άνθρωποι, συνελήφθη σήμερα κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ έγινε γνωστό ότι το εργοστάσιο απασχολούσε και παιδιά ακόμη και 11 ετών.

Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν συνολικά μετά την πυρκαγιά, η οποία μαινόταν για περισότερο από ένα 24ωρο και άφησε πίσω της περίπου 30 τραυματίες, διευκρίνισε η αστυνομία προσθέτοντας ότι θα διεξαχθεί ξεχωριστή έρευνα για το γεγονός ότι στο εργοστάσιο εργάζονταν παιδιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία και με αυτόπτες μάρτυρες, η πυρκαγιά ξέσπασε την Πέμπτη γύρω στις 17:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδος) στο εργοστάσιο της Hashem Food and Beverage, η οποία διατηρεί το κτίριο αυτό έξι ορόφων στο Ρουπγκάνι, μια βιομηχανική πόλη κοντά στην Ντάκα.Το εργοστάσιο αυτό παρασκευάζει κυρίως ζαχαρωτά, νουντλς και χυμούς φρούτων.

Η πυροσβεστική υπηρεσία διέσωσε 25 ανθρώπους που είχαν καταφύγει στην οροφή του κτιρίου, αλλά δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Οι φωτιές και η κατάρρευση κτιρίων είναι συχνές στο Μπανγκλαντές, μια φτωχή χώρα της νότιας Ασίας, κυρίως στην σημαντική βιομηχανία της κλωστοϋφαντουργίας της, λόγω της έλλειψης σεβασμού συχνά στα μέτρα και τις προδιαγραφές ασφαλείας.