Quantcast

Ρωσία: Drone χτύπησε κτίριο κατοικιών στην πόλη Βορονέζ – Τρεις τραυματίες

Τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν σήμερα από σπασμένα γυαλιά, όταν μη επανδρωμένο αεροσκαφος έπληξε πολυκατοικία στην πόλη Βορονέζ της νότιας Ρωσίας, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Αλεξάντρ Γκούσεφ.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται ζημιές και μαύρα σημάδια από φωτιά στην πρόσοψη του κτιρίου διαμερισμάτων. Ο Γκούσεφ δήλωσε πως οι τρεις τραυματίες δέχθηκαν ιατρική φροντίδα επιτόπου και αρνήθηκαν να μεταφερθούν σε νοσοκομείο, κάτι που δείχνει πως τα τραύματά τους ήταν ελαφρά.

Τα πλήγματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών μέσα στη ρωσική επικράτεια είναι πλέον συχνά, αλλά τις περισσότερες φορές σημειώνονται σε περιοχές όπως το Μπέλγκοροντ, που βρίσκονται πιο κοντά στην Ουκρανία. Το Βορονέζ απέχει περίπου 180 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα.

Η Ουκρανία δεν σχολιάζει φερόμενες διασυνοριακές επιδρομές στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Η Ρωσία κατηγόρησε τον περασμένο μήνα την Ουκρανία ότι εξαπέλυσε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Κρεμλίνου, σε μια απόπειρα, σύμφωνα με τη Μόσχα, να σκοτώσει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Το Κίεβο αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξή του σ' αυτό το επεισόδιο.