Quantcast

Έξι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κοντά στο αεροδρόμιο της Ερμπίλ, με στόχο τις αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην περιοχή

Ιρακινές παραστρατιωτικές ομάδες που στηρίζονται από το Ιράν εξαπέλυσαν επίθεση με ρουκέτες, με στόχο Αμερικανούς στρατιώτες στην ημιαυτόνομη περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν, ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

«Έξι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τα όρια του χωριού Σεΐχ Αμίρ, στην επαρχία Νινευή, από τις Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης, στοχεύοντας τις δυνάμεις του συνασπισμού (σ.σ. με επικεφαλής τις ΗΠΑ) στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ερμπίλ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι τέσσερις ρουκέτες έπεσαν στις παρυφές του αεροδρομίου ενώ οι δύο δεν εξερράγησαν, πρόσθεσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Ο πρωθυπουργός του Ιρακινού Κουρδιστάν καταδικάζει την επίθεση

Ο πρωθυπουργός του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασρούρ Μπαρζανί καταδίκασε την επίθεση με ρουκέτες στο αεροδρόμιο της πόλης Ερμπίλ και κάλεσε τον πρωθυπουργό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Ιράκ να οδηγήσει τους υπεύθυνους τη δικαιοσύνη.

«Καταδικάζω με τον εντονότερο τρόπο την αποψινή πυραυλική επίθεση στο Ερμπίλ. Το Ιρακινό Κουρδιστάν δεν θα ανεχτεί καμία απόπειρα υπονόμευσης της σταθερότητάς του και η απάντησή μας θα είναι ισχυρή», ανέφερε μέσω του Twitter.

«Μίλησα με τον πρωθυπουργό (του Ιράκ) Μουστάφα αλ Καντίμι για το πόσο σημαντικό είναι να αποδοθούν ευθύνες», πρόσθεσε.