Quantcast

Ρουμανία: Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η παραγωγή προστατευτικών μασκών FFP2

Την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει, στη Ρουμανία, η διαδικασία κατασκευής προστατευτικών μασκών προσώπου τύπου FFP2, όπως ανέφερε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Λούντοβιτς Όρμπαν, στη διάρκεια συνέντευξής του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό «Realitatea Plus».

Ο κ. Όρμπαν επισήμανε ότι υπάρχουν αρκετές ρουμανικές εταιρείες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παραγωγή εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού για τη στήριξη των νοσοκομείων της χώρας, απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 65 Ρουμάνους και έχει μολύνει περισσότερα από 2.100 άτομα σε όλη τη χώρα.

«Από την επόμενη εβδομάδα θα εισέλθουν στην παραγωγή οι μάσκες FFP2, οι οποίες έχουν βαθμό προστασίας 97% και θα χρησιμοποιούνται από το ιατρικό προσωπικό. Επίσης, η εταιρεία "ROMARM" συμμετέχει σε μια διαδικασία με την απαραίτητη τεχνολογία για να μπορέσει να εισαγάγει χειρουργικές μάσκες και μάσκες τύπου FFP2 ή FFP3 στην παραγωγή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Όρμπαν.

Νωρίτερα, ο κ. Όρμπαν είχε επικοινωνία με τον Ρουμάνο Πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις, τον οποίο ενημέρωσε για την πρόθεση της κυβέρνησης να κατασκευάσει με τα μέσα που είναι διαθέσιμα σε όλη τη χώρα, τον απαραίτητο εξοπλισμό και το υγειονομικό υλικό που απαιτείται για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Υπάρχουν δυνατότητες, υπάρχουν ανθρώπινοι πόροι, υπάρχουν μηχανές που μπορούμε να εισαγάγουμε στη μεταποίηση στη Ρουμανία, έτσι ώστε να παράγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο από αυτόν τον εξοπλισμό, ώστε να μην είμαστε πλέον εξαρτημένοι και να έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε τουλάχιστον τις εσωτερικές ανάγκες από τη δική μας παραγωγή», τόνισε ο κ. Όρμπαν.