Σλοβενία: Το πέμπτο θύμα του κορωνοϊού ανακοίνωσαν οι Αρχές

Οι σλοβενικές Αρχές ανακοίνωσαν το πέμπτο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα. Ο υπουργός Υγείας της Σλοβενίας, Τόμαζ Γκάνταρ ανέφερε ότι από το σύνολο των 528 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα, 73 ασθενείς είναι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πακέτο μέτρων, ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, για να αναχαιτιστεί ο αρνητικός αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομία και την κοινωνία. «Το πακέτο μέτρων αντανακλά τις ανάγκες της οικονομίας και φέρνει, σε μεγάλο βαθμό, αποτελεσματικά μέτρα» δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (GZS), Μπόστιαν Γκόρουπ.

Εξάλλου, σε ισχύ τέθηκαν νέοι περιορισμοί στα σύνορα της Σλοβενίας με την Αυστρία. Μόνο 13 σημεία διέλευσης είναι ανοικτά και οι διερχόμενοι πολίτες υπόκεινται σε επιτόπιους ελέγχους. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν στα σύνορα της Σλοβενίας με την Ιταλία.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών στη Σλοβενία, για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, τέθηκε σε ισχύ από τις 20 Μαρτίου. Οι πολίτες μπορούν να πηγαίνουν στην εργασία τους, στα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, τηρώντας τα μέτρα προστασίας και τις αναγκαίες προφυλάξεις.