Quantcast

Σοκαριστικό βίντεο: Καρέ καρέ η επίθεση από τον τοξοβόλο που σκόρπισε τον θάνατο στη Νορβηγία

Ο 38χρονος Έσπεν Άντερσεν Μπράθεν που συνελήφθη στη Νορβηγία τον περασμένο Νοέμβριο ως ύποπτος για την επίθεση με τόξο και βέλη και τη δολοφονία 5 ανθρώπων με μαχαίρι, ομολόγησε την ενοχή του.

Την ίδια ώρα έρχεται στη δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης. Ο 38χρονος είχε επιτεθεί σε σούπερ μάρκετ της πόλης Κόνγκσμπεργκ στη νοτιοδυτική Νορβηγία, καταλήγοντας στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη δολοφονία 5 ατόμων και την απόπειρα δολοφονίας κατά άλλων έντεκα. Ο Μπράθεν, ένας προσήλυτος Μουσουλμάνος, θεωρούταν ύποπτος ήδη από το 2015.

Αφότου επιτέθηκε στον κόσμο με το τόξο, ο άνδρας είχε προχωρήσει σε ακόμη μια βάρβαρη πράξη, μαχαιρώνοντας μέχρι θανάτου τα θύματά του. Το μαχαίρι βρισκόταν στη ζώνη του δράστη, που φορούσε την ημέρα της ένοπλης επίθεσης χακί παντελόνι και λευκή μπλούζα. Από την πρώτη στιγμή της επίθεσης, οι Αρχές είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας.

Ο 38χρονος παραδέχθηκε την ενοχή του προτού καθίσει στο εδώλιο. «Είχα την ιδέα ότι θα μπορούσα να γεννηθώ και πάλι, σε ένα καλύτερο μέρος. Σκέφτηκα ότι έπρεπε να σκοτώσω, προτού τυφλωθώ», είπε στην απολογία του.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος να το πράξω ξανά, επειδή τώρα γνωρίζω ότι θα τυφλωθώ και πως είναι λάθος να σκοτώσω. Μετάνιωσα για ό,τι έκανα και μακάρι να ήταν ζωντανοί αυτοί που σκότωσα. Μετανιώνω τόσο πολύ για ό,τι έκανα», κατέληξε.