Quantcast

Σομαλία: Επίθεση αυτοκτονίας στο Μογκαντίσου με τουλάχιστον 4 νεκρούς - Ανέλαβε την ευθύνη η Αλ Σαμπάαμπ

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, το Μογκαντίσου, όταν ένας καμικάζι αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μέσα σε καφενείο που βρίσκεται έξω από μία στρατιωτική βάση, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SONNA, ενώ η εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση Αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Οι θαμώνες, μεταξύ αυτών στρατιώτες και πολίτες, έπιναν τσάι όταν ο καμικάζι αυτοκτονίας ανατινάχθηκε, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής. Ένας εξ αυτών, ο Άχμεντ Ισμαήλ, δήλωσε στο Reuters ότι άκουσε την έκρηξη, αλλά όταν έτρεξε στο σημείο για να διαπιστώσει τι είχε συμβεί, τον εμπόδισαν στρατιώτες.

Η στρατιωτική βάση στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκεται κοντά σε στρατόπεδο με Τούρκους στρατιωτικούς που βοηθούν στην εκπαίδευση των Σομαλών στρατιωτών.

«Ένας βομβιστής εξαπέλυσε την επίθεση στο καφενείο, όπου βρίσκονταν Σομαλοί στρατιώτες που εκπαιδεύονται από την Τουρκία» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Αμπντιασίς Αμπού Μουσάμπ, εκπρόσωπος της Αλ Σαμπάαμπ, συμπληρώνοντας ότι οι νεκροί και οι τραυματίες είναι αθροιστικά περισσότεροι από 20.

Η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάαμπ εξαπολύει συχνά επιθέσεις (μεταξύ αυτών και βομβιστικές) τόσο στο Μογκαντίσου όσο και σε άλλες περιοχές της Σομαλίας. Στόχος της είναι να ανατρέψει την κυβέρνηση στη Σομαλία και να καταλάβει την εξουσία, εφαρμόζοντας τον αυστηρό ισλαμικό νόμο της Σαρία.