Quantcast

Στην Ουκρανία ο Γερμανός υπ. Δικαιοσύνης για συνομιλίες σχετικά με εγκλήματα πολέμου και συνεργασία στον τομέα του

Ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν έφθασε στην Ουκρανία για την πρώτη επίσκεψή του στη χώρα αφότου εισέβαλε σ' αυτήν η Ρωσία τον Φεβρουάριο.

«Στεκόμαστε σήμερα στο πλευρό της Ουκρανίας και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της και στο μέλλον», δήλωσε σήμερα ο υπουργός κατά την άφιξή του στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου.

Στο πρόγραμμα της επίσκεψής του περιλαμβάνονται συνομιλίες με κυβερνητικούς αξιωματούχους και ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στη διεθνή δίωξη εγκλημάτων πολέμου που φέρονται να έχουν διαπραχθεί από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, κάτι που η Γερμανία θέλει να υποστηρίξει.

Σχέδια για συνεργασία στον τομέα της δικαιοσύνης πρόκειται να συζητηθούν επίσης και από την άποψη της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Μόνο αν η κοινότητα των κρατών βάλει τη Ρωσία στη θέση της, θα έχουν μέλλον στον κόσμο η ελευθερία και η ασφάλεια», είχε δηλώσει ο Μπούσμαν στη διάρκεια επίσκεψής του τον Οκτώβριο στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.