Quantcast

Στο εδώλιο ο Ράιαν Γκιγκς: Άφησε την πρώην του γυμνή έξω από δωμάτιο ξενοδοχείου

Η δίκη του 47χρονου είχε αρχικά οριστεί για τις  24 Ιανουαρίου αλλά αναβλήθηκε για τις 8 Αυγούστου λόγω έλλειψης δικαστικής αίθουσας. 

Μπλεξίματα με το νόμο έχει και πάλι ο παλαίμαχος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και προπονητής της εθνικής Ουαλίας, Ράιαν Γκιγκς, καθώς η σύντροφός του, Κέιτ Γκρέβιλ τον κατηγόρησε ότι της επιτέθηκε, πετώντας την γυμνή εκτός δωματίου από το ξενοδοχείο Stafford London, επείδή του διαμαρτυρήθηκε ότι εκείνος φλέρταρε με άλλες γυναίκες.

Η δίκη του 47χρονου είχε αρχικά οριστεί για τις  24 Ιανουαρίου αλλά αναβλήθηκε για τις 8 Αυγούστου λόγω έλλειψης δικαστικής αίθουσας. Ο Γκιγκς κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου τη Δευτέρα,  με τη δίκη  να αναμένεται να διαρκέσει έως και 10 ημέρες και τον  παλαίμαχο ποδοσφαιριστή να αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 5 έτη. 

Τον Νοέμβριο του 2020 είχε συλληφθεί μετά από την καταγγελία της Γκρέβιλ αλλά αφέθηκε ελεύθερος.  Αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατ' εξακολούθηση βίαιη συμπεριφορά προς τη σύντροφο του από τις 31 Αυγούστου 2017  έως τις 2 Νοεμβρίου 2020.

Ο Γκιγκς  κατηγορείται επίσης για βία κατά της αδελφής της πρώην συντρόφου του, Έμα Γκρέβιλ, την οποία όπως καταγγέλει χτύπησε με τον αγκώνα στο σπίτι της στο Μάντσεστερ. 

Σε προκαταρκτική ακρόαση τον Απρίλιο του 2021, ο Γκιγκς αμφισβήτησε τις κατηγορίες εναντίον του και δήλωσε αθώος.

Η αγόρευση του εισαγγελέα 

O εισαγγελέας στην αγόρευση του προς του ενόρκους σημείωσε ότι ο Ράιαν Γκιγκς ήταν χειριστικός και τόνισε ότι η ζωή του εκτός ποδοσφαίρου ήταν γεμάτη με σκηνές κακοποίησης.

Τόνισε επίσης την άσχημη πλευρά του χαρακτήρα του Ουαλού.

«Η συστηματική και κατά καιρούς βίαιη κακοποίηση μιας γυναίκας είναι η ουσία αυτής της υπόθεσης», είπε εν συνεχεία ο κ. Ράιτ. Για την επίθεση στην σύντροφο του ο εισαγγελέας σημείωσε: «Έχασε εντελώς τον αυτοέλεγχό του και σκόπιμα χτύπησε την Κέιτ, προκαλώντας πρήξιμο στα χείλη της που μελάνιασαν και προκάλεσαν αιμορραγία».

Ο δικηγόρος του Γκιγκς σημείωσε ότι όλοι οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς. Αποδέχτηκε όμως ότι υπήρχε μια «μικρή και τυχαία επαφή» στην πρώτη υπόθεση αλλά δεν ήταν εγκληματική επίθεση.

Η δικαστής Χίλαρι Μάνλεϊ ξεκαθάρισε στους ενόρκους ότι δεν θα δεχτεί να ανταλλάσουν μηνύματα στα social media για τη δίκη και τους τόνισε ότι θα αντιμετωπίσουν ακόμη και φυλάκιση εάν δοθούν στοιχεία στη δημοσιότητα. 

Η πρώην κοπέλα του θα καταθέσει μέσα από μια οθόνη και θα την βλέπουν οι δικαστές, οι ένορκοι και οι δικηγόροι της υπόθεσης. Όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο η καταγγέλουσα είχε καταλάβει ότι την απατούσε ο πρώην άσος της Μάντσεστερ αλλά συνέχιζε να είναι μαζί του.