Quantcast

Sunday Times: Ο Τζόνσον έστειλε στην ΕΕ ανυπόγραφο το αίτημα για νέα αναβολή του Brexit και επιστολή στην οποία δηλώνει ότι δεν θέλει παράταση

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα ότι έλαβε το αίτημα του Λονδίνου για νέα αναβολή του Brexit.

"Το αίτημα για αναβολή μόλις έφτασε. Θα ξεκινήσω τώρα τις διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους ηγέτες για το πώς θα αντιδράσουμε", τόνισε με tweet του ο Τουσκ.

 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έστειλε ανυπόγραφη την επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για νέα αναβολή του Brexit, ανέφεραν μια κυβερνητική πηγή της Ντάουνιγκ Στριτ και οι Sunday Times.

Σύμφωνα με την κυβερνητική πηγή και τους Times, ο Τζόνσον έστειλε μια άλλη επιστολή με την οποία δηλώνει ότι δεν επιθυμεί την νέα παράταση της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση.

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός πρωθυπουργός έστειλε τρία έγγραφα: Ένα αντίγραφο του νόμου Μπεν, ο οποίος τον υποχρεώνει να ζητήσει νέα αναβολή του Brexit εάν δεν έχει εξασφαλιστεί συμφωνία, ένα σημείωμα που αναφέρει ότι ο Τζόνσον εξαναγκάστηκε να στείλει την επιστολή και ένα ακόμη στο οποίο τονίζει ότι δεν θέλει καμία παράταση, τόνισε μια κυβερνητική πηγή και οι Sunday Times.