Quantcast

Συντρίμμια ρωσικού πυραύλου κατέπεσαν στην Μολδαβία - Χωρίς νερό και ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά στο Κίεβο - ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Τα νέα σημερινά ρωσικά πυραυλικά πλήγματα έχουν διακόψει τη υδροδότηση στο 80% των καταναλωτών στο Κίεβο και την ηλεκτροδότηση σε 350.000 νοικοκυριά, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο μέσω του Telegram.

«Εξαιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν σε ενεργειακή υποδομή κοντά στο Κίεβο, το 80% των καταναλωτών στην πρωτεύουσα έχουν μείνει χωρίς υδροδότηση. 350.000 νοικοκυριά στο Κίεβο έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», έγραψε ο Βιτάλι Κλίτσκο.

«Εκατοντάδες κοινότητες σε επτά περιοχές της Ουκρανίας» πλήττονται από διακοπές ηλεκτροδότησης μετά τα «μαζικά ρωσικά πλήγματα», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένιθς Σμιγκάλ στο Telegram.

«Οι ρώσοι τρομοκράτες επετέθησαν και πάλι μαζικά στην Ουκρανία. Οι στόχοι τους δεν είναι στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά ζωτικής σημασίας μη στρατιωτικές υποδομές», έγραψε ο ουκρανός πρωθυπουργός. «Πύραυλοι και drones έπληξαν δέκα περιοχές, προκαλώντας καταστροφές σε 18 υποδομές, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν σχέση με το ενεργειακό σύστημα».

Στο Κισινάου, το υπουργείο Εσωτερικών της Μολδαβίας ανακοίνωσε ότι τα συντρίμμια ρωσικού πυραύλου που κατερρίφθη από τις ουκρανικές αντιαεροπορικές δυνάμεις έπεσαν σε μολδαβικό χωριό στα σύνορα με την Ουκρανία, προκαλώντας υλικές ζημιές, αλλά όχι και θύματα.

«Ενας πύραυλος ο οποίος κατερρίφθη από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα έπεσε στις παρυφές του χωριού Νασλαβτσέα της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Προς το παρόν, δεν έχουν αναφερθεί θύματα, αλλά τα παράθυρα πολλών κατοικιών έχουν καταστραφεί», ανακοίνωσε στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το περιστατικό αναδεικνύει τους κινδύνους που αντιπροσωπεύει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία για την Μολδαβία, υποψήφια προς ένταξιν στην Ευρωπαϊκή Ενωση χώρα που πλήττεται από τις συνέπειες της σύρραξης.

Στις 10 Οκτωβρίου, η Μολδαβία είχε καταγγείλει την παραβίαση του εναέριου χώρου της από τρεις ρωσικούς πυραύλους Cruise, οι οποίοι είχαν εκτοξευθεί κατά της Ουκρανίας από ρωσικά πολεμικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα.