Quantcast

Συρία: 7 νεκροί σε αεροπορική επιδρομή εναντίον φορτηγών που μετέφεραν όπλα

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιδρομή που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή, το βράδυ από αεροπλάνα που δεν ταυτοποιήθηκαν εναντίον οχηματοπομπής φορτηγών που μετέφεραν ιρανικά όπλα στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα συριακή μη κυβερνητική οργάνωση.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, επτά οδηγοί φορτηγών ή πρόσωπα που τα συνόδευαν, «όλα μη Σύροι», έχασαν τη ζωή τους στην επιδρομή αυτή που είχε στόχο την οχηματοπομπή στην περιφέρεια Μπουκαμάλ, στα σύνορα με το Ιράκ.

Η επίθεση είχε στόχο έξι φορτηγά ψυγεία, φορτωμένα με ιρανικά όπλα, που μόλις είχαν εισέλθει σε συριακό έδαφος αφού είχαν διασχίσει τα σύνορα με το Ιράκ, πρόσθεσε αυτή η μκο που διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.

«Τα φορτηγά ήταν φορτωμένα με ιρανικά όπλα», διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Το Ιράν υποστηρίζει το συριακό καθεστώς και φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές είναι ανεπτυγμένες στην περιφέρεια η οποία συνορεύει με το Ιράκ.

Σύμφωνα με αυτή τη μκο, τουλάχιστον δύο παρόμοιες οχηματοπομπές είχαν εισέλθει αυτή την εβδομάδα στη Συρία προερχόμενες από το Ιράκ.

Το Νοέμβριο, μια επιδρομή είχε στόχο οχηματοπομπή όπλων και βυτιοφόρων καυσίμων που προορίζονταν για φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές στη Συρία, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 14 άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρτηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Το Δεκέμβριο, ο αρχηγός του ισραηλινού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων Άβι Κοχάβι είχε αποκαλύψει πως η χώρα του είχε πραγματοποιήσει αυτή την επιδρομή, προσθέτοντας πως η οχηματοπομπή μετέφερε όπλα με προορισμό το Λίβανο, όπου δρα η ένοπλη φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ σπάνια αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επιδρομές που διεξάγει στη γειτονική Συρία και οι οποίες έχουν κυρίως στόχο τις φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές, όμως έχει δηλώσει πως θέλει να εμποδίσει τη στρατιωτική εδραίωση του Ιράν στα σύνορά του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP