Quantcast

Συρία-Ρωσία: Νεκρός Ρώσος στρατιώτης και τρεις ακόμη τραυματίες από έκρηξη στη Συρία

Ένας Ρώσος στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν σε μια έκρηξη που στόχευε το όχημα ενώ επέβαιναν στη Συρία, όπου δυνάμεις της Μόσχας είναι παρούσες παρέχοντας στήριξη στο καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Από την έκρηξη, ένας Ρώσος στρατιώτης υπέκυψε στα τραύματά του. Τρεις Ρώσοι στρατιώτες που βρίσκονταν μαζί του στο όχημα διακομίστηκαν σε μια ιατρική εγκατάσταση, όπου έλαβαν τις απαραίτητες ιατρικές βοήθειες», ανέφεραν τα πρακτορεία, επικαλούμενα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το περιστατικό συνέβη σήμερα κατά έναν αναγνωριστικό έλεγχο μιας περιπολίας της ρωσικής στρατονομίας στην επαρχία Χάσακε της βορειοανατολικής Συρίας.

«Το τεθωρακισμένο όχημα ανατινάχτηκε, χτυπώντας έναν μη αναγνωρισμένο εκρηκτικό μηχανισμό», τόνισε το υπουργείο.

Πολλές χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στη Συρία προς στήριξη του συριακού στρατού.

Η ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην αραβική χώρα τον Σεπτέμβριο του 2015 άλλαξε την πορεία του πολέμου και επέτρεψε στο καθεστώς της Δαμασκού να επιτύχει αποφασιστικές νίκες, ανακτώντας εδάφη των οποίων είχε χάσει τον έλεγχο από αντικαθεστωτικούς και τζιχαντιστές.

Τον Αύγουστο του 2020, ένας Ρώσος στρατηγός σκοτώθηκε και δύο άλλοι στρατιώτες τραυματίστηκαν από έκρηξη ενός εκρηκτικού μηχανισμού κατά τη διέλευση του οχήματος στο οποίο επέβαιναν κοντά στην Ντέιρ Εζόρ στην ανατολική Συρία.

Πριν λίγες εβδομάδες, τρεις Ρώσοι στρατιώτες τραυματίστηκαν όταν μια βόμβα εξερράγη καθώς το όχημά τους περνούσε από τη βορειοδυτική Συρία, όπου συμμετείχαν σε κοινές περιπολίες με τουρκικές δυνάμεις.