Τα 60 έτη της Κυπριακής Δημοκρατίας εορτάστηκαν στις Βρυξέλλες

Στον κατάμεστο Μητροπολιτικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών, τηρουμένων των αποστάσεων ασφαλείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική δοξολογία, για τον εορτασμό των 60 χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βέλγιο, προϊσταμένου του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νεαπόλεως Πορφυρίου.

Στην δοξολογία έλαβαν μέρος οι διπλωματικές, οι θρησκευτικές και οι στρατιωτικές αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου στο Βέλγιο, την  ΕΕ και το ΝΑΤΟ, καθώς και αξιωματούχοι  οργανώσεων των αποδήμων.

Χαιρετισμό εκφώνησε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  Σταύρος Χατζηγιάννης.

Ο Πρέσβης Χατζηγιάννης τόνισε ότι "η σημερινή μέρα είναι μέρα πανηγυρισμών, για την εξηκοστ? επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, αλλ? και ευκαιρία προβληματισμου για όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην μία πλευρά, η "Τουρκική εισβολ? και η ημικατεχόμενη πατρίδα? στην άλλη, ένα κράτος , το οποίο έχει κατορθώσει μέσα απ? τους κόπους, τις θυσίες και τους αγώνες του λαού του να προοδεύσει, να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκ? Ένωση και να προσβλέπει σε καλύτερο μέλλον", ανέφερε.

Τόνισε, επίσης, ότι "παρ’ όλες τις τεράστιες δυσκολίες και τα φαινομενικ? ανυπέρβλητα εμπόδια, παρ’ όλη την δύναμη του εχθρού, παρ’ όλες τις παγίδες των άσπονδων φίλων μας, ο λαός μας μπορεί να αισθάνεται δικαιολογημένα περήφανος για την Κυπριακ? Δημοκρατία και για την πρόοδο που έχειχει επιτευχθεί στα 60 χρόνια απ? την ίδρυσή της".