Quantcast

Τα 95α, θλιμμένα, γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ

Η βασίλισσα της Αγγλίας γιορτάζει τα πρώτα της γενέθλια χωρίς τον αγαπημένος της σύζυγο πρίγκιπα Φίλιππο.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει ένα ήσυχο γεύμα το μεσημέρι με κάποια από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στο κάστρο του Ουίνδσορ με περίπου 20 μέλη του προσωπικού.

Η βασιλική οικογένεια συμφώνησε να επισκέπτεται τη βασίλισσα σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μη μένει μόνη της, καθώς συνεχίζει να θρηνεί τον αγαπημένο της σύζυγο. 

Η κόρη της πριγκίπισσα Άννα και η νύφη της Σοφία, κόμισσα του Ουέσσεξ, ήταν μεταξύ των πρώτων επισκεπτών πριν από τα γενέθλιά της, ανέφεραν πηγές στη Mirror.

Καθώς το παλάτι βρίσκεται σε επίσημη περίοδο πένθους δύο εβδομάδων, οι εκδηλώσεις που σηματοδοτούν τα γενέθλια της βασίλισσας έχουν ακυρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η ίδια ζήτησε την ακύρωση των τιμητικών κανονιοβολισμών που λαμβάνουν χώρα την ημέρα των γενεθλίων της, και την αναβολή της δημιουργίας του καθιερωμένου εορταστικού της πορτρέτου.

Η βασίλισσα ελπίζει ν’ απολαύσει τον καλό καιρό μαζί με κάποια μέλη της οικογένειας και με τα δύο νέα κουτάβια της, ράτσας Corgi, Fergus και Muick.

Για τα γενέθλιά της πιστεύεται επίσης, ότι θα έχει βιντεοκλήσεις με την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών του Ουίλιαμ και της Κέιτ.

Η Ελισάβετ γεννήθηκε, στις 21 Απριλίου του 1926 στις 2:40 πμ, στο σπίτι των παππούδων της στο Λονδίνο. Βαπτίστηκε Ελισάβετ, Αλεξάνδρα, Μαρία στις 29 Μαΐου στο παρεκκλήσι των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Η οικογένειά της συνήθιζε να την φωνάζει «Λίλιμπετ». Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την αποκαλούσε τρυφερά έτσι.

Ανέβηκε στο θρόνο το 1952 και αποτελεί τη μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και τη μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία.