Quantcast

Ταϊβάν-κορωνοϊός: Δύο νέα κρούσματα από διασπορά στην κοινότητα προκαλούν ανησυχία

Η Ταϊβάν σήμερα ανέφερε τα πρώτα της κρούσματα κορωνοϊού από διασπορά στην κοινότητα μετά τις 22 Δεκεμβρίου. 

Πρόκειται για έναν νοσοκομειακό γιατρό, ο οποίος παρακολουθούσε έναν ασθενή με covid-19, και μια νοσηλεύτρια, η οποία είναι η σύντροφος του γιατρού.

Μέχρι τα κρούσματα του Δεκεμβρίου, η Ταϊβάν δεν είχε καταγράψει μολύνσεις από διασπορά στην κοινότητα από τις 12 Απριλίου και η μεγάλη πλειονότητά τους προερχόταν από ανθρώπους που είχαν επισκεφθεί τη νήσο από το εξωτερικό.

Η Ταϊβάν έχει κρατήσει υπό έλεγχο την πανδημία χάρις στις μεθόδους έγκαιρης και αποτελεσματικής πρόληψης και στην ευρεία χρήση της μάσκας.

Έχει καταγράψει 839 κρούσματα, ανάμεσά τους επτά θανάτους, με 101 ασθενείς να νοσηλεύονται με covid-19.

Αλλά η κυβέρνησή της παρακολουθεί την κατάσταση με ανησυχία καθώς αυξάνονται τα εισαγόμενα κρούσματα--με πολύ μικρότερο ρυθμό, ωστόσο, σε σχέση με πολλές άλλες περιοχές--και τα κρούσματα από διασπορά στην κοινότητα του Δεκεμβρίου έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία.

"Βεβαίως και λυπούμαστε πολύ για τις ενδονοσοκομειακές μολύνσεις. Τα μέτρα ελέγχου στα νοσοκομεία μας είναι εξαιρετικά αυστηρά, αλλά αναπόφευκτα θα υπήρξε κάποια παράβλεψη", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Τσεν Σιχ-τσουνγκ.

Ενώ ο γιατρός παρακολουθούσε έναν ασθενή με COVID-19, η σύντροφός του δεν είχε επαφή με ασθενή με την νόσο, είπε ο υπουργός.

Συνολικά ιχνηλατήθηκαν 464 επαφές στο νοσοκομείο και όλες είχαν αρνητικό τεστ, ενώ άλλες 42 πρόκειται να εξεταστούν, πρόσθεσε ο ίδιος.

Όλοι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο θα επανεξεταστούν σε τρεις ημέρες, σύμφωνα με τον Τσεν.

Η Ταϊβάν έχει αναφέρει τόσο λίγα κρούσματα κορονοϊού σε σχέση με πολλές άλλες περιοχές του κόσμου ώστε οι υγεινονομικοί αξιωματούχοι παραχωρούν συνεντεύξεις Τύπου με λεπτομέρειες για το κάθε κρούσμα.