Quantcast

The Times: Η Τερέζα Μέι θα υποβάλει αύριο την παραίτησή της

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή της αύριο Παρασκευή, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Times, χωρίς να επικαλείται κάποια πηγή.

Η Μέι θα παραμείνει στο αξίωμα σε υπηρεσιακό ρόλο έως ότου αναδειχθεί ο διάδοχός της σε μια διαδικασία δύο σταδίων, στην οποία οι επικρατέστεροι δύο υποψήφιοι θα συμμετάσχουν σε ψηφοφορία 125.000 μελών του Συντηρητικού Κόμματος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύουν οι Times.

Την Τετάρτη είχε παραιτηθεί και η Άντρεα Λίντσομ, η υπουργός που ήταν αρμόδια για τις σχέσεις της βρετανικής κυβέρνησης με το κοινοβούλιο, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί πλέον να στηρίξει την προσέγγιση που ακολουθεί η Τερέζα Μέι στη διαδικασία της αποχώρησης από την ΕΕ.

«Δεν πιστεύω πλέον ότι η προσέγγισή μας μπορεί να εφαρμόσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» του Ιουνίου του 2016 και να οδηγήσει τη χώρα στο Brexit, ανέφερε στην επιστολή παραίτησής της.

Η Λίντσομ, η οποία είχε ταχθεί εξ αρχής υπέρ του Brexit, κάλεσε την Τερέζα Μέι «να λάβει τις σωστές αποφάσεις για το συμφέρον της χώρας».