Quantcast

Το Μπιγκ Μπεν θα σημάνει το Brexit; Τι εξετάζει ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την περίπτωση μιας καμπάνιας συγκέντρωσης χρημάτων (crowdfunding) προκειμένου να μπορέσει η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν να σημάνει στις 31 Ιανουαρίου, την ημέρα που η χώρα πρόκειται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η καμπάνα των 13,7 τόνων μένει κατά βάση σιωπηλή από το 2017 καθώς συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης στον Πύργο Ελίζαμπεθ όπου βρίσκεται, ενώ έχει σημάνει σε σημαντικές μόνο περιπτώσεις όπως οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς.
 
Ο Τζόνσον δήλωσε ότι ένα από τα βασικά προβλήματα είναι ότι θα κοστίσει 500.000 λίρες για να σημάνει το Μπιγκ Μπεν στις 23.00 (τοπική ώρα) στις 31 Ιανουαρίου, τη στιγμή όπου επίσημα θα λάβει χώρα το Brexit, αλλά ότι εξετάζεται εάν ο κόσμος μπορεί να προσφέρει χρήματα για να καλυφθεί το κόστος αυτό.
 
«Εργαζόμαστε, ωστόσο, σε ένα σχέδιο ώστε ο κόσμος να μπορεί να δώσει τον οβολό του για να σημάνει το Big Ben», δήλωσε ο Τζόνσον σε συνέντευξή του στο BBC.
 
Παράλληλα, είπε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως η βασιλική οικογένεια θα διευθετήσει τα προβλήματά της αφού η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε τις ευλογίες της στον πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.
 
«Είμαι ένθερμος υποστηρικτής, σίγουρα της βασίλισσας και της βασιλικής οικογένειας ως περιουσιακού στοιχείου για τη χώρα μας», δήλωσε ο Τζόνσον.
 
«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα το διευθετήσουν, και ξέρετε τι πιστεύω, πιθανόν θα το διευθετήσουν ευκολότερα χωρίς κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο από εμένα για αυτό».
 
Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι φέτος θέλει να χάσει βάρος, αλλά δεν θα υιοθετήσει την τάση του "Veganuary" -τη δημοφιλή πρακτική του να γίνεται κάποιος βίγκαν τον Ιανουάριο - καθώς αυτό θα θέλει ιδιαίτερό συντονισμό και θα σημαίνει ότι θα πρέπει να πάψει να τρώει τυρί.
 
«Το είχα σκεφθεί αλλά απαιτεί πολλή συγκέντρωση. Πραγματικά υποκλίνομαι στους βίγκαν που μπορούν να το διαχειριστούν», δήλωσε, παραδεχόμενος ότι θέλει να χάσει κάποιο βάρος τη χρονιά αυτή. «Δεν μπορείς να φας τυρί εάν είσαι βίγκαν. Είναι απλά έγκλημα προς τους... λάτρεις των τυριών», πρόσθεσε.