Quantcast

Το τέλος για την Πολεμική Αεροπορία της Γαλλίας… όπως την ξέραμε

Μία είδηση, που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ώρες, όμως στην Ελλάδα σχεδόν δεν προλάβαμε να ασχοληθούμε, λόγω των διπλωματικών επαφών κι εξελίξεων στον τομέα των προκλήσεων από την Τουρκία.

Η «Γαλλική Πολεμική Αεροπορία» από τις 11 Σεπτεμβρίου έπαψε να υφίσταται. Μετατράπηκε σε «Γαλλική Δύναμη αέρος και Διαστήματος». Η νέα ονομασία ανακοινώθηκε την Παρασκευή μαζί με το νέο logo (σήμα) που την χαρακτηρίζει.

Η γκρι γραμμή στη βάση συμβολίζει τον πλανήτη Γη, πάνω από την οποία πετά το γεράκι, που αποτελεί το σήμα της Πολεμικής Αεροπορίας εδώ και μια δεκαετία. Η θέση του πουλιού είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να παραπέμπει σε κυνηγό. Η φράση «espace» (σ.σ. διαστήματος) που έχει προστεθεί, δείχνει τις προθέσεις της Γαλλίας να ηγηθεί εκ μέρους της Ευρώπης και στο κομμάτι των διαστημικών project.

«Σήμερα οι αεροπόροι πρέπει να κοιτάζουν υψηλότερα, πιο μακριά, προς το διάστημα. Αυτό το νέο πεδίο προκλήσεων, που είναι πολύ στρατηγικό και όλο και περισσότερο ανερχόμενο», είπε ο Αρχηγός του Επιτελείου της Πολεμικής Αεροπορίας και Διαστήματος Πτέραρχος Philippe Lavigne στα στελέχη του Σώματος. «Οι ιδιότητές σας σάς επιτρέπουν να κυριαρχήσετε τους ουρανούς. Θα σας οδηγήσουν τώρα στην κατάκτηση του διαστήματος" συμπλήρωσε.