Quantcast

Τόκιο: Ρεκόρ 493 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού - Oι Αρχές ετοιμάζονται να λάβουν μέτρα

Σε 493 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 που καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες στο Τόκιο, αναφέρουν σήμερα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Το προηγούμενο ρεκόρ μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας μέσα σε μία ημέρα ήταν 472 και είχε καταγραφεί την 1η Αυγούστου.

Νωρίτερα σήμερα, η εφημερίδα Nikkei έγραψε ότι οι Αρχές της μητροπολιτικής περιοχής της ιαπωνικής πρωτεύουσας ετοιμάζονται να αυξήσουν το επίπεδο συναγερμού στην κλίμακα 4, τη μέγιστη, ζητώντας από κάποιες επιχειρήσεις να μειώσουν το ωράριό τους. Κατά το ρεπορτάζ, θα γίνουν ανακοινώσεις αύριο Πέμπτη.

Το Τόκιο είχε μειώσει το επίπεδο συναγερμού στο 2 τη 10η Σεπτεμβρίου, αφού οι μολύνσεις μειώθηκαν από τις 400 και πλέον που καταγράφονταν το καλοκαίρι. Όμως από τις αρχές του μήνα, η καμπύλη ανεβαίνει ξανά.

Ως αυτό το στάδιο, η Ιαπωνία έχει καταγράψει 1.920 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου περίπου 121.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2, αριθμούς εντυπωσιακά χαμηλότερους από αυτούς που ανακοινώνουν πολλές δυτικές χώρες. Ωστόσο, οι αρχές κάνουν επίσης πολύ λιγότερα τεστ από άλλες ανεπτυγμένες χώρες, μόλις μερικές χιλιάδες την ημέρα στο Τόκιο, μητρόπολη 14 εκατομμυρίων κατοίκων.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του δήμου, νοσηλεύονται επί του παρόντος 1.281 ασθενείς με την COVID-19 επί συνολικής δυναμικότητας 2.640 κλινών, κάτι που σημαίνει πως το σύστημα είναι ακόμη σε θέση να αντεπεξέλθει.