Quantcast

Τουρκία: Μέτρα που θα ισχύουν στα αεροδρόμια ανακοίνωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας

Η Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της Τουρκίας ανακοίνωσε κανόνες που θα εφαρμοστούν στα αεροδρόμια καθώς η χώρα χαλαρώνει ορισμένα από τα μέτρα της κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με το πρόγραμμα εξομάλυνσης.

Οι νέοι κανόνες αποτελούν μέρος του συστήματος πιστοποίησης πανδημίας, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει ότι τα αεροδρόμια λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά του COVID-19.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, η αεροπορική αρχή εξέδωσε ότι μόνο οι επιβάτες και οι συνοδοί τους θα επιτρέπονται στα αεροδρόμια, ενώ συγγενείς, φίλοι, κ.α δεν θα εισέρχονται στους χώρους αφίξεων ή αναχωρήσεων.

Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν προστατευτικές μάσκες προσώπου.

Απαγορεύονται, επίσης, οι αποσκευές καμπίνας, εκτός από φορητούς υπολογιστές, τσάντες και απαραίτητα είδη για νήπια.

Οι επιβάτες με πυρετό, που βήχουν και έχουν αναπνευστικά προβλήματα θα παραπέμπονται σε μονάδες υγειονομικής περίθαλψης.

Στους χώρους εστιατορίων & καφέ, οι κατάλογοι θα αντικατασταθούν με ψηφιακά μέσα και εάν κριθεί απαραίτητο, τα εστιατόρια στα αεροδρόμια θα παρέχουν μαχαιροπίρουνα μιας χρήσης, γυαλιά και άλλα είδη.

Η «κοινωνική απόσταση» θα τηρείται αυστηρά στα σημεία ελέγχου του τερματικού σταθμού και στις περιοχές check-in.

Τα κεντρικά συστήματα εξαερισμού θα «κυκλοφορούν» μόνο καθαρό αέρα μέσα στους χώρους, ενώ η χρήση παιδικών χαρών για παιδιά, αίθουσες καπνίσματος και αίθουσες προσευχής μπορεί να είναι περιορισμένη, ανάλογα με την εκτίμηση κινδύνου.

Οι επιβάτες θα παροτρύνονται να κάνουν check-in online και να χρησιμοποιούν τρόπους πληρωμής χωρίς επαφή.

Η Τουρκία ανέστειλε όλες τις πτήσεις της πριν από περίπου δύο μήνες. Οι τουρκικές αερογραμμές Turkish Airlines, σχεδιάζουν να συνεχίσουν τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού στις 4 Ιουνίου και στις 10 Ιουνίου αντίστοιχα.